Sellosalin turvallisuusohjeet

Espoo ja muu pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Tartuntatautilain mukaiset hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 asti.

Koronavirukseen liittyvät rajoitukset poistuivat 1.2.2022, eli julkisten ja yksityisten toimijoiden kulttuuri-, urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat saavat olla avoinna.  Tilojen käytössä täytyy edelleen huolehtia terveysturvallisuudesta.

Tartuntatautilain mukaiset hygieniavaatimukset ovat voimassa 30.6.2022 asti koko Suomessa. Kaikissa Espoon kaupungin asiakaspalvelutiloissa huolehditaan tilakohtaisin järjestelyin terveysturvallisuuden toteutumisesta tartuntatautilain 58 c ja d §:n mukaisesti (tarkemmat tiedot alla).

Emme edellytä koronapassia Espoon kaupungin kulttuuri- ja liikuntatiloissa, yleisötilaisuuksissa tai harrastustoiminnassa. 

Asiakastiloja koskevat säännökset, jotka ovat voimassa 30.6.2022 asti:

Kaikissa julkisissa ja yksityisissä asiakastiloissa tulee:

- Olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä.
- Olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset.
- Sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.
- Tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta.  

Virallinen kasvomaskisuositus on poistunut, mutta käyttämällä maskia kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Sellosalissa verkkosivuilta löydät päivitetyt tapahtumakohtaiset tiedot sekä ohjeet ennakkoon ostettujen lippujen palauttamisesta, mikäli tapahtuma on jouduttu koronan vuoksi siirtämään tai peruuttamaan. 

Lämpimästi tervetuloa turvallisiin tapahtumiin!

Kaikki koronatilanteeseen liittyvät Espoon kaupungin uutiset ja tiedotteet löytyvät osoitteesta espoo.fi/koronavirus.