Tervetuloa opiskelijaksi! - Otaniemen lukio

Olet lämpimästi tervetullut Otaniemen lukioon! Uskomme lukiovuosiesi muodostavan antoisan ajanjakson elämässäsi.

Tärkeintä on, että  otat Opintopolusta lukiopaikan vastaan sähköisesti mahdollisimman pian. Sillä varmistat opiskelupaikkasi meillä. Lisäksi on tärkeää, että vastaat alta löytyvään kyselyyn viimeistään ma 20.6.

Lukiossa opiskelija voi vaikuttaa omaan opinto-ohjelmaansa. Jotta opinnot lähtisivät hyvin käyntiin, 1. periodin lukujärjestys laaditaan lukion toimesta valmiiksi.  Jokainen aloittava 1.vsk opiskelija saa tietokoneen koululta elokuussa lukion alkaessa ja oppikirjalisenssit opintojaksojen aluksi. Sinun ei siis tarvitse itse hankkia kirjoja eikä tietokonetta opintojasi varten.

Ensimmäisen periodin aikana kaikki opiskelijat perehdytetään opintovalintojen tekemiseen. Tapaat omaa opinto-ohjaajaasi ensimmäisen periodin aikana viikottain ja hän ohjaa sinut tekemään opintojaksovalinnat ensimmäistä vuotta varten. Oma ryhmänohjaajasi opettaa sinua ja tapaat hänet kolme kertaa viikossa koko 1. periodin ajan. Lisäksi sinulla on Espoo-opinnot opintojakso, Kohti lukiota (TO01).  Siellä tapaat mm. opiskeluhuoltohenkilökunnan ja saat hyvät digitaalisen kansalaisen perustiedot ja -taidot, joita tarvitset lukiossa.

Jos olet opiskellut espoolaisessa peruskoulussa, Wilma-tunnuksesi ovat samat lukiossa. Näet sieltä lukujärjestyksesi elokuun alussa. Muualta tulevat saavat Wilma-tunnuksen sähköpostiin. Ota yhteyttä koulusihteereihin ennen juhannusta, mikäli et pääse kirjautumaan Wilmaan (espoo.inschool.fi).

Mikäli pyrit Otaniemen matematiikka- ja luonnontiedelukioon, etkä tullut valituksi, voit hakea opiskelijaksi erityislukion painotusryhmään. Valinta erityislukion ryhmiin tehdään pääsääntöisesti pääsykoemenestyksen perusteella. Huojennusoikeutta pakollisista opinnoista ei tällöin kuitenkaan synny.

Uusi lukuvuosi alkaa Otaniemen lukiossa torstaina 11.8. klo 9.00. Otaniemen lukion käyntiosoite on Tietotie 6.

Kysely matematiikk(ulkoinen linkki)a- ja luonnontiedelukioon valitulle (ulkoinen linkki)- huom. lue vielä alla oleva viesti!
Kysely yleislinjalle ja Temelle valitulle(ulkoinen linkki)

Toivotamme sinulle oikein hyvää kesää ja uuden lukuvuoden odotusta!

Sinikka Luoma-Mattila, rehtori, 050 3673 760 sinikka.luoma-mattila(at)espoo.fi
Mikael Inkeroinen, virka-apulaisrehtori, 046 877 2038 mikael.inkeroinen(at)espoo.fi
Kirsi Vakkilainen, apulaisrehtori, 040 561 8878  kirsi.vakkilainen(at)espoo.fi
Koulusihteerit noora.koskela(at)espoo.fi ja inka.kling(at)espoo.fi