Matematiikka- ja luonnontiedelukio - Otaniemen lukio

Matematiikka- ja luonnontiedelukion opiskelijana saat opiskella yhdessä muiden matikasta ja luonnontieteistä kiinnostuneiden kanssa, pääset haastamaan itseäsi monipuolisilla opintojaksoillamme ja syvennät osaamistasi painotusaineryhmissä. Matematiikka- ja luonnontiedelukion opiskelijat sijoittuvat erinomaisesti jatko-opintoihin tieteellisteknisille aloille – esim. Aalto-yliopistoon!

Kuva: Tyyni Risak

Tutustu Otaniemen matematiikka- ja luonnontiedelukioon myös Youtubessa(ulkoinen linkki).

Otaniemen lukion Youtube-kanavalta(ulkoinen linkki) löytyy myös paljon muuta, esimerkiksi oppiainekohtaisia esittelyvideoita myös luonnontiedeaineista. Tervetuloa tutustumaan!

Hakeminen

Opiskelu matematiikka-luonnontiedelukiossa

Erityislukion opiskelija valitsee kaksi painotusainetta (biologia, fysiikka, kemia tai matematiikka), jonka opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti koko lukion ajan samassa ryhmässä.

Painotusryhmän opiskelijat ovat aktiivisia ja luonnontieteistä kiinnostuneita. Kurssit ovat usein kokeellisempia ja menevät syvemmälle oppiaineen opiskelussa. Osallistuessaan painotusaineen opetukseen, opiskelija saa vahvat tiedot ja taidot kyseisissä aineessa. Painotusryhmät osallistuvat monipuolisesti yhteistyöhön yliopistojen ja yritysten kanssa.

Voit tutustua matematiikan ja luonnontieteiden painotettuihin opintojaksoihin Mini-OPS -sivustolla. Painotettuja aineita valitaan kaksi seuraavista: matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia. Kunkin aineen painotetut opintojaksot löytyvät Mini-OPS:sta kyseisen aineen alta.