Mauri Kunnas -näyttely

Mauri Kunnaksen työtä ja elämää esittelevä näyttely on pysyvästi esillä WeeGeessä.

Kuva: Kerttu Penttilä

Näyttelykeskus WeeGeessä avautui näyttelykokonaisuus, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö. Uudessa, yli 300 m2 kattavassa näyttelytilassa pääsee tutustumaan Mauri Kunnaksen luomiin maailmoihin ja erilaisiin teemoihin, joita hänen vaikuttava, useiden kymmeninen kirjojen tuotantonsa käsittelee. Näyttelyssä voit törmätä niin merirosvoihin kuin saada tietoa aurinkokuntamme planeetoista. Tilan erilaiset teemakokonaisuudet johdattelevat näyttelyvieraat värikylläiseen ja monipuoliseen Kunnaksen maailmaan.

Mauri Kunnas -näyttelyssä on nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Lapset voivat tutustua Kunnaksen mielikuvitukselliseen tuotantoon leikkien kirjoista tutuissa ympäristöissä sekä myös kirjoja lukemalla. Näyttelyssä voi kokeilla merirosovon elämää sekä tutustua yhteen joulupukin tärkeimmistä työvälineistä. Kunnaksen henkilötarinaan sekä kirjojen syntyprosessiin on mahdollista tutustua näyttelyhuoneissa. Esillä on muun muassa tarkkoja lyijykynäluonnoksia sekä värikkäitä vesiväriluonnoksia.

Espoo on Mauri Kunnaksen kotikaupunki ja siksi hänen elämäntyötänsä esittelevä näyttelykokonaisuus sai kodin Näyttelykeskus WeeGeestä pysyvästi. Näyttelyä täydennetään jatkossa uusilla sisällöillä, joten Kunnaksen myös tulevaisuudessa julkaistavat kirjat pääsevät varmasti myös esille. Nyt avautuvassa näyttelytilassa järjestetään myös WeeGeen tapahtumien yhteydessä erilaista ohjelmaa lapsille.

Toivomme näyttelyssä vierailun kannustavan kaikkia tarttumaan Mauri Kunnaksen kirjoihin, jotka vilisevät mitä moninaisempia yksityiskohtia ja jännittäviä tarinoita!

Näyttelyn avauduttua WeeGeen tarjontaan tulee yleisölle maksullisia opastuksia sekä ilmaisillan avoimia yleisöopastuksia, jotka täydentävät näyttelykokemusta. Valitettavasti emme vielä ota opastusvarauksia vastaan, mutta kerromme tällä sivulla heti, kun opastuksia on mahdollista varata. Näyttely ei ole vuonna 2022 KULPS – kulttuuri- ja liikuntapolkun piirissä.

Opastukset

Näyttelykokemusta voi syventää omatoimisella äänioppaalla. Oppaan kuunteleminen vaatii älypuhelimen. Pyydä ohjeet opastuksen kuuntelemiseen näyttelyvalvojalta.

Avoimet yleisöopastukset löydät WeeGeen tapahtumakalenterista

Lisätietoja

Liput ja aukioloajat
Yhteystiedot ja saapuminen

Näyttelyn yhteistyökumppanit ovat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Pikkujätti Lasten ja nuorten lääkäriasema Oy.

Näyttelyn konsepti ja suunnittelu: Kuudes Creative Design Oy 
Näyttelykalusteiden toteutus: Fantasia Works Oy  
Näyttelyn tekstit: Lotta Sonninen 
Näyttelyn tilaaja ja ylläpitäjä: Näyttelykeskus WeeGee / Espoon kaupunki

Seuraa Näyttelykeskus WeeGeetä somessa: 

Instagram(ulkoinen linkki)
Facebook(ulkoinen linkki)
Twitter(ulkoinen linkki)

Medialle

Kuvia Mauri Kunnas -näyttelystä löydät Aineistopankista(ulkoinen linkki)

Kuva: Mauri Kunnas