Matinniityn päiväkoti

Matinniityn päiväkodissa on 5 ryhmää, joista 2 esiopetusikäisille lapsille, toinen esiopetusryhmä on luontoryhmä. Aukioloaikamme on klo 6.30-18.00 välillä perustuen asiakasperheiden tarpeisiin.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Matinkylän monipuolisten palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien läheisyydessä. Hyödynnämme toiminnassamme paljon lähiympäristön luonto- ja liikuntakohteita kuten metsäalueita, meren rantaa, leikkipuistoja sekä Matinkylän urheilupuistoa runsaine liikuntapalveluineen.

Pidämme tärkeänä, että lapset pääsevät liikkumaan päivän aikana paljon sekä sisällä että ulkona. Luontosuhteen vahvistaminen ja kestävä kehitys kuuluvat olennaisena osana arkeemme. Päiväkodissamme toimii luontoryhmä.

Lapsen maailmaan kuuluu ihmettely, ilo, liikkuminen, leikki, tutkiminen, kaverisuhteet, pettymykset, omat ajatukset ja toiveet. Matinniityssä lapsi on aktiivinen toimija. Käytämme lapsia osallistavia ja yhteisöllisyyttä tukevia menetelmiä. Lapsia rohkaistaan ja kannustetaan yrittämään itse, erehtyä saa. Lasten osallisuus huomioidaan havainnoimalla lasten toimintaa ja vastaamalla heidän mielipiteisiinsä ja aloitteisiinsa. Toteutamme lasten kanssa erilaisia projekteja, joiden avulla opimme yhdessä uusia asioita.

Arvioimme toimintaamme, hyödynnämme lapsilta ja vanhemmilta tullutta palautetta. Kulttuurinen ja perheiden monimuotoisuus huomioidaan jokapäiväisessä toiminnassa.

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma