Usein kysytyt kysymykset venepaikoista

Purjehduskausi 10.6.-14.9. 

Talvisäilytyskausi satamissa 15.9.-10.6. ja Ämmäsmäessä 15.9.-14.9. 

Kesävesi 1.5.-30.10. 

Sähkö 15.3.-30.11. 

 

1. Onko Espoon kaupungilla vapaita venepaikkoja? 
Venepaikkoja vapautuu kerran vuodessa helmikuussa. Paikkoja vapautuu vuosittain noin 100-200 kpl eri puolilta kaupunkia. Kaikki vapautuneet paikat vuokrataan hakujärjestyksessä.  

2. Miten haen venepaikkaa? 
Venepaikkaa haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa Venepaikkojen hakeminen(ulkoinen linkki) Sähköinen venepaikkahakemus on maksuton. Venepaikkahakemuksen voi tehdä maaliskuun ensimmäisestä arkipäivästä lähtien syyskuun loppuun. 

3. Voinko hakea venepaikkaa, vaikka minulla ei ole vielä venettä? 
Venepaikkaa voi hakea, vaikka ei ole vielä venettä hankittuna. Tarvitsemme hakemukseen kuitenkin arvion tulevan veneen leveydestä ja pituudesta sekä tiedon siitä onko kyseessä purjevene vai moottorivene. Hakemusta voi päivittää sähköisesti ennen kuin hakemus on meillä käsitelty. 

4. Venepaikkahakemusten käsittelyn aikataulu 
Otamme yhteyttä mahdollisesta venepaikasta maaliskuusta eteenpäin. Lähetämme varausvahvistuksen sähköpostilla. Jos et ole saanut tarjousta venepaikasta toiveitasi vastaavaa paikkaa ei ole tällä hakukierroksella löytynyt. Venepaikkahakemuksesi on voimassa 30.9. asti. 

5. Millä perusteella venepaikat jaetaan? 
Venepaikan voi vuokrata Espoon kaupungin liikuntapalveluilta espoolainen tai ulkopaikkakuntalainen henkilö, yritys tai yhteisö. Uudet ja vapautuvat venepaikat jaetaan vuosittain hakemusten saapumisjärjestyksessä kuitenkin siten, että paikkoja tarjotaan ensin espoolaisille, jotka ovat hakeneet venepaikan vaihtoa. Seuraavaksi venepaikkoja tarjotaan espoolaisille hakijoille ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaisille hakijoille. Ulkopaikkakuntalaisena voit saada venepaikan aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan. 

6. Jos saan tarjouksen venepaikasta, miten minun tulee toimia? 
Jos saatte vahvistusviestin venepaikasta sähköpostilla, on viestissä mukana toimintaohjeet paikan vahvistamiseksi ja maksamiseksi.   

7. Olen jättänyt venepaikkahakemuksen eikä mitään ole kuulunut, olenko edelleen jonossa? 
Venepaikkahakemus ei poistu automaattisesti, jos ette erikseen ole sitä pyytänyt poistamaan (sama koskee venepaikanvaihtohakemusta). Hakemuksesi on jonossa kauden kerrallaan 30.9.asti. Hakemusta voi päivittää tai sen tilannetta voi kysyä venepaikkavarauksista. Toivomme, että päivitätte myös muuttuneen osoitteen tai puhelinnumeron ja mahdollisesti vaihtuneen veneen rekisterinumeron ja muut tiedot. 

8. Nyt kun olen saanut venepaikan, pitääkö minun hakea sitä uudelleen ensi vuonna? 
Jos olet espoolainen ei tarvitse, olet kyseisen venepaikan haltija niin kauan, kun vahvistat ja maksat vuosittain venepaikkalaskun eräpäivään mennessä, etkä itse ole irtisanonut sitä. Ulkopaikkakuntalaisena sinun on haettava venepaikkaa uudelleen joka vuosi. 

9. Voiko veneen viedä venepaikalle jo maaliskuussa, vaikka purjehduskausi alkaa vasta 10.6.? Voiko vene olla venepaikassaan jäiden tuloon saakka, vai pitääkö vene nostaa ylös jo 14.9.? 
Espoon kaupungin virallinen purjehduskausi on 10.6. – 14.9. välinen aika. Veneen voi viedä venepaikkaan aikaisemmin omalla vastuulla. Laitureiden huolto- ja kunnostustyöt tehdään keväisin jäiden lähdön jälkeen tai syksyllä ennen jäiden tuloa. Jos omassa venepaikassa on vielä korjaustyöt tekemättä, on asiakas itse vastuussa veneelle mahdollisesti tapahtuneista vaurioista. Sama sääntö koskee purjehduskauden jälkeen venepaikalla pidettäviä veneitä. 

10. Minulla on venepaikka kaupungilla, mutta haluaisin vaihtaa sen toiseen, miten toimin? 
Kaikki venepaikat vaihdetaan venepaikanvaihtohakemusten perusteella. Venepaikkaa ei voi vaihtaa, ellei ole maksettua venepaikkaa, nykyinen venepaikka tulee siis maksaa eräpäivään mennessä. 

11. Milloin venepaikanvaihtohakemukset käsitellään?  
Otamme yhteyttä mahdollisesta uudesta venepaikasta helmi-maaliskuun aikana. Lähetämme vahvistuksen sähköpostilla. Kun myönnämme vaihtopaikan, vanha paikka vapautuu heti uudelleen jakoon.  

12. Haluan luopua venepaikasta, miten toimin? 
Jos haluatte luopua paikasta kesken kauden eli olette jo maksaneet tulevan veneilykauden, voitte irtisanoa paikan sähköisen asiointipalvelun kautta tai voitte ilmoittaa siitä sähköpostitse venepaikat@espoo.fi. Jos ilmoitus venepaikasta luopumisesta on tehty maaliskuun viimeiseen päivään mennessä, saatte jo maksetun rahan vielä takaisin. Tämän jälkeen maksua ei enää palauteta. Jos ilmoitus talvipaikasta luopumisesta elokuun viimeiseen päivään mennessä, saatte jo maksetun rahan vielä takaisin. 

13.  Sain laskun venepaikasta, vaikka en tarvitse sitä enää, miten toimin? 
Laskut lähetetään vuosittain joulukuun lopussa ja laskujen eräpäivä on tammikuussa.  

14. Minulta jäi lasku epähuomiossa maksamatta eräpäivään mennessä, mutta olisin halunnut pitää paikkani, voinko maksaa sen vielä vaikka eräpäivä on mennyt jo? 
Venepaikkaa ei voi valitettavasti maksaa enää eräpäivän jälkeen. Venepaikka vapautuu automaattisesti eräpäivän jälkeen ja menee eteenpäin vuokrattavaksi. Tässä tapauksessa teidän tulee tehdä uusi sähköinen venepaikkahakemus. 

15. Olen maksanut venepaikan eräpäivään mennessä, mutta en ole saanut tarraa vielä, milloin tarrat lähetetään? 
Lähetämme venetarrat vuosittain laskun maksaneille asiakkaille postissa viimeistään 10.6.  

16. Olen ulkokuntalainen ja olen hakemassa venepaikkaa Espoon kaupungilta, onko sillä merkitystä venepaikan saannin kannalta? 
Kyllä on. Vapautuneita venepaikkoja tarjotaan ensin espoolaisille venepaikanhakijoille ja tämän jälkeen ulkopaikkakuntalaisille venepaikanhakijoille. Venepaikkamaksu on kuitenkin sama espoolaisille ja ulkokuntalaisille.