Kulttuurielämyksiä aikuisille Espoossa

Mitä tehdä Espoossa työpäivän jälkeen? Kaipaatko taide-elämyksiä, rentouttavaa yhdessäoloa tai vaikka uutta oppimista? Nappaa tästä inspiroivimmat vinkit ja tekemiset talteen!

Näyttelykeskus WeeGeellä jazzia ja museoelämyksiä

Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa. WeeGeellä on Mauri Kunnas-näyttelyn lisäksi EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja KAMU Espoon kaupunginmuseo. WeeGeellä pääsee myös kuulemaan laadukasta jazzia, kun April Jazz Club + WeeGee -konserttisarja jatkuu kevät- ja syyskaudella 2023. Konsertit järjestetään kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina klo 18 EMMAn Aitiossa. Konsertteihin ja WeeGeen museoihin on perjantai-iltaisin vapaa pääsy klo 17–19 ja kuukauden ensimmäisinä perjantai-iltoina klo 17–21.

Kulttuuritaloista löytyy tapahtumia ja konsertteja joka makuun

Sellosali on musiikin, esittävien taiteiden, elokuvan ja muiden korkeatasoisten tapahtumien talo Leppävaarassa. Kannusalin monipuolinen ohjelmisto tarjoaa laadukkaita kulttuurielämyksiä taiteen ja kulttuurin eri laidoilta aina rouheista musaklubeista esittävään taiteeseen ja unohtumattomiin elokuvaelämyksiin Espoon keskuksessa. Espoon kulttuurikeskus Tapiolassa on esittävän taiteen ja kulttuurielämän päänäyttämö Espoossa. Ohjelmistossa: konsertit, teatteri, musiikkia ja esityksiä lapsille, näyttelyt, tanssi, elokuvat ja tapahtumat.

Treenaa kielitaitoasi kirjastossa

Kielikahvilat ovat avoimia keskusteluryhmiä, jossa ihmiset voivat puhua vapaasti ja helposti rennossa ilmapiirissä. Kielikahviloihin kaikki ovat tervetulleita – tasosta riippumatta!

Teemu Keisteri: Ukkeli-näyttely Espoon kulttuurikeskuksella 3.3.–2.4.2023

Teemu Keisteri on Espoossa asuva suomalainen kuvataiteilija. Hän on saanut paljon huomiota Ukkeli-hahmollaan, jonka hän loi kesällä 2008. Keisteri käyttää Ukkelia maalausten lisäksi myös esimerkiksi käsinmaalattujen uniikkien t-paitojen, postikorttien ja astioiden kuvitusaiheena. Ukkelin kautta Keisteri käsittelee kulttuuri-ilmiöitä ja suomalaista elämäntyyliä huumorilla ja käyttää aiheena usein myös itseään. Näyttely on avoinna yleisölle kulttuurikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti (ma–pe 8–20, la 9–18 ja su suljettu). Vapaa pääsy.

Leffoja ja teatteria

Kino Tapiola on tunnelmallinen maailmanluokan korttelikino ja viihtyisä viinibaari Espoon Tapiolassa. Kino Tapiola esittää elokuvien lisäksi myös ooppera- ja balettinäytöksiä. Espoon kaupunginteatteri tarjoaa näköalapaikan esittävän taiteen ajankohtaisiin aiheisiin ja uusimpiin tuuliin. Teatterissa voi tutustua kaikkiin esittävien taiteiden lajeihin. Perinteisen puheteatterin lisäksi ohjelmistoon kuuluu myös sirkusta, tanssia, oopperaa ja esitystaidetta.

Tapiola Sinfonietta

Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta ohjelmistoon kuuluu kausikonserttien lisäksi 5.5. perjantain alkuillan After Work -konsertti, joka tarjoaa leppoisan laskun viikonloppuun.

Kevään festivaalit houkuttelevat jazzin ja kansanmusiikin äärelle

37. April Jazz järjestetään 21.–29.4.2023. April Jazz -festivaali tarjoilee maailmantähtiä, monipuolisen kattauksen tuoretta kotimaista jazzmusiikkia, kantaesityksiä ja levynjulkaisukonsertteja. Konsertteja järjestetään Espoossa Espoon kulttuurikeskuksella, Leppävaaran Sellosalissa sekä Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. JuuriJuhlassa Celenka, Maija Kauhanen, Muzsikás ja paljon muuta 10.-15.4.2023. JuuriJuhla on kansanmusiikkifestivaali, joka viettää nyt 20-vuotisjuhlavuottaan! Lavoille kipuavat niin espoolaiset pelimannit kuin kotimaiset huippukansanmuusikotkin. Festivaalin pääpaikkana on Sellosali, mutta sen lisäksi musiikkia voi kuulla esimerkiksi espoolaisissa kirjastoissa ja seurantaloilla.

Lasten kulttuurikeskus Aurorassa on tekemistä myös aikuisille

Kulttuurielämyksiä aikuiselle yleisölle Lasten kulttuurikeskus Auroran kauniissa ja historiallisessa miljöössä aikuisten taidetuokioiden sekä Karamzinin kulttuurihetkien parissa.