Historiaa verkossa

Verkossa voit tutustua entisajan koulunkäynnin arkeen, selata vanhoja luokkakuvia tai tutkia opetuksessa käytettyjä välineitä.

Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseo vie entisajan koulunkäynnin arkeen

Virtuaalinen koulumuseo Lagstad vie kävijät tutustumaan Lagstad folkskolaniin, Espoon vanhimpaan kansakoulurakennukseen ja sen pihapiiriin. Virtuaalimuseo tarjoaa mielenkiintoisen aikamatkan Espoon koulujen historiaan. Museossa voit tutkia vanhoja luokkakuvia, kuunnella koulun äänimaailmaa ja tutustua opetuksessa käytettyihin välineisiin. Lagstadin virtuaalimuseo on kuvattu vanhan kansakoulun yläkerran vanhassa luokkatilassa.
Siirry Koulumuseo Lagstadin virtuaalimuseoon(ulkoinen linkki).

Koulu kuvissa -aineistopaketissa voit selata vanhoja luokkakuvia

Koulu kuvissa -aineistopaketti koostuu kahdesta osiosta, joista toisessa käsitellään entisajan koulunkäynnin arkea ja toisessa tutustutaan vanhoihin luokkakuviin.
Siirry Finnan luokkahuoneen Koulu kuvissa -aineistopakettiin(ulkoinen linkki)

Kansakoulumuistot koottuna valokuvasarjaksi

Muistoja kansakoulusta -aineistossa on tieto- ja kysymyskortteja, jotka nostavat kansakoulumuistoja mieleen ja herättävät keskustelua. Muistelu saa lisää potkua valokuvista, joissa on tuttuja esineitä. Aineistossa esiintyvät esineet ja kuvat ovat Koulumuseo Lagstadista ja yksityisiltä keräilijöiltä. Aineiston ovat tuottaneet Eläkeliiton Elämää käsillä -hanke, Uudenmaan Muistiluotsi ja Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä.
Siirry selaamaan Muistoja kansakoulusta(ulkoinen linkki).

KAMU Espoon kaupunginmuseo kehittää jatkuvasti uusia historiasisältöjä verkkoon. KAMUn Historiaa verkossa -sivulta löydät kootusti kaikki museon digisisällöt ja verkkopalvelut. 
Siirry selaamaan KAMUn historiaa verkossa