Kesän leirit ja kurssit

Espoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää vuosittain 9–17-vuotiaille suunnattuja kesäaktiviteetteja kurssien ja leirien muodossa. Tarjolla on yhteensä noin 800 leiri- ja kurssipaikkaa.

Nuorisotilat ovat auki syksyllä ja keväällä. Mutta mitä nuorisonohjaajat tekevät muina aikoina? Järjestävät kesän leirejä ja kursseja - siis kivaa tekemistä myös kesällä!Kuva: Taru Turpeinen

Espoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää vuosittain nuorille suunnattuja kesäaktiviteetteja kurssien ja leirien muodossa. Tänä vuonna tarjolla on yhteensä noin 800 leiri- ja kurssipaikkaa vuosina 2005-2012 syntyneille nuorille. Espoon nuorisopalveluiden leirit ja kurssit ovat 1.3.2022 lähtien nähtävillä verkossa osoitteessa harrastushaku.fi(ulkoinen linkki) (hakukenttään kirjoitettava NEkesä).

Kesätoiminnan haku aukeaa 14.3.2022 klo 9, jolloin harrastushaku.fi(ulkoinen linkki) -palvelussa kunkin leirin ja kurssin yhteyteen ilmestyy ilmoittautumislinkki. Suosituimmat leirit ja kurssit täyttyvät nopeasti, joten ilmoittautumisen kanssa kannattaa olla nopea.

Kurssit maksavat noin 25 euroa ja viiden päivän pituiset päiväleirit maksavat noin 50 euroa. Yöleirit maksavat noin 75 euroa. Maksusta on mahdollista saada maksuvapautus esimerkiksi taloudellisin perustein. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa yhteyttä nuorisotyön koordinaattori Hanna-Leena Strang-Kilpelään, hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi, 046 877 1230.

Kuten aikaisempina vuosina, tulevan kesän leiri- ja kurssitarjonta on runsas ja monipuolinen. Päiväleirejä on mm. keppari-, lauta- ja konsolipeli-, musiikki-, koodaus-, seikkailu-, teatteri-, animaatio-, eläin/luonto- ja kokkileirejä. Yöleireistä valittavissa on mm. telttaleiri Nuuksiossa, kesäleiri Kukonnotkossa Heinolassa sekä Repoveden melonta- ja vaellusleiri.

Kurssivaihtoehdoista valittavissa on pienoismalli-, keramiikka-, keppari-, puu- sekä kädentaitojen kursseja.

Mikäli toiminta joudutaan koronaviruksesta johtuvien rajoitusten vuoksi perumaan, ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä ja mahdollinen maksu palautetaan automaattisesti.

Harrastushaku.fi -palvelun kautta kivaa tekemistä kesäksi sekä harrastuksia ympäri vuoden

Harrastushaku.fi(ulkoinen linkki) on pääkaupunkiseudun yhteinen verkkopalvelu, josta löytyy Espoon nuorisopalveluiden järjestämien leirien ja kurssien lisäksi myös monien muiden toimijoiden järjestämää kesätoimintaa. Harrastushaun hakutoiminnon avulla tekemistä voi hakea mm. teeman, hinnan, ajankohdan ja ikäryhmän mukaan.

Nuorisojärjestöt ja -yhdistykset järjestävät myös paljon kesäleirejä. Leirejä järjestäviä tahoja löytyy tämän linkin kautta

 

Usein kysytyt kysymykset