Säterinmetsän päiväkoti

Päiväkodissamme on tällä hetkellä neljä lapsiryhmää. Olemme avoinna klo 6.30 - 17.00, tarvittaessa klo 6.30-18.00, perheiden tarpeen mukaan.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Säterinmetsän päiväkoti sijaitsee Etelä-Leppävaarassa, hyvien liikenneyhteyksien sekä liikunta- ja kulttuuripalvelujen lähellä. Kävelymatkan päässä sijaitsevat Sellon kirjasto ja Sellosali sekä lastenkappeli Arkki.

Päiväkodissamme järjestetään varhaiskasvatusta ja esiopetusta 1-6 vuotiaille lapsille. Yksi ryhmistämme on erityisryhmä, jossa työskentelee varhaiskasvatuksen opettajan ja lastenhoitajan lisäksi varhaiskasvatuksen erityisopettaja.

Päiväkodissamme jokainen saa osallistua, leikkiä ja oppia! Meille on tärkeää, että lapsi kokee olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi omana itsenään. Toimimme päivittäin pienryhmissä, jolloin lapsen mielenkiinnon kohteet tulevat huomioiduiksi. Haluamme että Säterinmetsän päiväkodissa lapsi saa viettää päivänsä kiireettömässä, lasta arvostavassa, rohkaisevassa ja kannustavassa ilmapiirissä.

Meille on tärkeää mahdollistaa lasten liikkuminen päivittäin. Liikuntaan käytämme oman pihan lisäksi päiväkodin viereistä hiekkakenttää, lähiluontoa ja leikkipuistoja. Kehitämme luontopedagogiikkaa ja tuemme lasten luontosuhdetta retkeilemällä lähimetsässä sekä Villa Elfvikin luontotalon ympäristössä.

 

Turvallista on olla kun kaikki on tuttuja,
erilaiset ihmiset, erilaisia juttuja!
Jokainen meistä täällä on tärkeä,
kenenkään leikkejä ei voi rikkoa, särkeä!
Leikit saa jatkua pitkänkin aikaa,
leikin maassa on oppimisen taikaa!
Oppimiseen käytetään kaikki tavat,
sylit, halit ja opetuskamat.
Rajoja, sääntöjä mietitään myös,
kaikkea tarvitaan leikis ja työs!

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma