Lansankallion päiväkoti

Päiväkodissamme on 2 ryhmää. Tarjoamme suomenkielistä varhaiskasvatusta 1-5-vuotiaille lapsille. Olemme mukava pieni päiväkoti, jossa jokainen perhe ja lapsi otetaan aina avosylin vastaan. Olemme avoinna klo 7 - 17.00.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Toimintaympäristömme on monikulttuurinen ja rikas – luonto ja metsät ympäröivät meitä. Kunnioitamme toisiamme ja huolehdimme, että kaikilla on kavereita eikä ketään kiusata. Aikuiset ovat läsnä ja lasten saatavilla. Näemme jokaisessa lapsessa hyvää ja huomioimme hänen vahvuutensa - kaikki tunteet ovat sallittuja. Korostamme positiivista ajattelua arjen eri tilanteissa.

Päiväkotimme sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella Kilossa. Päivärytmi on selkeä – se luo turvaa ja mahdollistaa lapsilla tapahtumien ennakoinnin.  

Päivittäisessä toiminnassamme kiinnitämme erityistä huomioita suomen kielen oppimiseen ja tuemme kielen kehittymistä mm. kuvien, eleiden, laulujen ja lorujen avulla.

 

Toiminta-ajatus

Päiväkotimme tarjoaa turvallisen ja kannustavan oppimisympäristön, jossa lapsi voi kasvaa ja kehittyä omana itsenään. Aikuiset ovat läsnä olevia ja valmiita kuulemaan lasten tarpeita, toiveita ja ideoita. Lapsia rohkaistaan itsestä huolehtimiseen ja arjen taitojen harjoitteluun.

Leikki tuo lapselle hyvinvointia ja se onkin suuri osa päiväkotimme arkea. Leikki on lapselle myös oppimisen ja itsensä toteuttamisen väline. Leikissä lapset harjoittelevat monia tärkeitä arkielämän taitoja, kuten sosiaalisuutta, kavereiden kanssa toimimista ja tunteiden säätelyä.

Espoon varhaiskasvatussuunnitelma