Karakallion asukaspuisto on kohtauspaikka alle kouluikäisille lapsille ja heitä kotona hoitaville vanhemmille. Asukaspuistossa voi aamupäivisin tavata muita perheitä ja jakaa arjen asioita vanhempien sekä henkilökunnan kanssa. Lapset voivat leikkiä yhdessä toisten lasten kanssa. Toiminta on maksutonta, eikä edellytä ennakkoilmoittautumista.

Toiminta perustuu vapaalle mukavalle yhdessäololle.
Puisto tarjoaa mahdollisuuden sekä omaehtoiseen että ohjattuun toimintaan. 

Kerhopäivinä sisätilat ovat vain kerholaisten käytössä, to ja pe klo 8:30-11:30. Kerhot noudattavat koulun lukuvuotta.

Iltapäivisin puiston sisätilat on varattu koululaisille.
Asukaspuisto on omatoimisen koululaisen vapaa-ajan viettopaikka, jossa oleskelu perustuu vanhemman ja lapsen väliseen sopimukseen. Koululaisesta tulee täyttää yhteystietolomake. Pienillä koululaisilla on mahdollisuus kaupungin maksulliseen välipalaan. Puistossa voi syödä myös omia eväitä.  Lapset on vakuutettuja tapaturman varalta puiston toiminta-aikana.

Puiston piha-alue on vapaasti käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin. Alle kouluikäiset ovat asukaspuistossa aina oman aikuisen kanssa.

Sisätilojen käyttöajat kouluvuoden aikana: ma-ke klo 8:00-13:00 avoin kaikille; to-pe 8:30-11:30 kerho; to-pe klo 11:30-13:00 avoin kaikille; ma-pe klo 13:00-16:00 vain koululaiset.

Wc-tilat, eteisvälikkö (viileä) ja piha-alue on kaikkien käytettävissä.

Koulujen loma-aikana: puiston sisätilat kaikkien käytettävissä klo 8:00-15:30.