Friisilän päiväkoti

Ingressi: Friisilän päiväkodissa on kuusi ryhmää. Tarjoamme varhaiskasvatusta 1–5-vuotiaille sekä esiopetusta 6-vuotiaille lapsille. Olemme avoinna klo: 6.30–17.30.

Kuva: Espoon kaupunki

Meidän päiväkoti

Friisilän päiväkodin uudet tilat otettiin käyttöön elokuussa 2019. Päiväkotirakennus on kaksikerroksinen. Alakerrasta löytyy Aurinkojen ja Tähtien ryhmätilat. Muiden neljän ryhmän (Kuunsirppien, Pilvenhattaroiden, Pisaroiden ja Revontulien) ryhmätilat ovat päiväkodin yläkerrassa. Päiväkoti sijaitsee rauhallisella pientaloalueella. Kauppakeskus Iso Omena palveluineen sijaitsee noin 1,7 km päässä. Lasten kanssa vierailemme usein kauppakeskuksessa sijaitsevassa kirjastossa. Päiväkodin lähettyville pääsee bussilinjalla 133.

Päiväkodin toiminta perustuu Espoon varhaiskasvatussuunnitelmaan  ja tiiviiseen yhteistyöhön asiakasperheiden kanssa. Kehitämme toimintaamme jatkuvasti lasten ja huoltajien osallisuuden huomioiden.

Päiväkodin avarat, valoisat ja toimivat tilat mahdollistavat lapselle ominaiset tavat toimia ja oppia. Päiväkodin oppimisympäristö tarjoaa lapsille mahdollisuuden aktiiviseen liikkumiseen varhaiskasvatuspäivän aikana. Jokaisessa ryhmässä on lasten saatavilla monipuolisesti erilaisia liikuntavälineitä ja lisäksi jokaisesta ryhmästä löytyy omat puolapuut, renkaat ja köydet päivittäistä käyttöä varten. Lisäksi ryhmien yhteisessä käytössä on päiväkodin suuri monitoimisali sisäliikunnan toteuttamiseen. Tavoitteenamme on osaltamme turvata kaikille lapsille valtakunnallisen liikuntasuosituksen mukaisesti vähintään kolme tuntia reipasta liikuntaa päivässä.

Päiväkodin lähiympäristö tarjoaa monipuoliset ulkoilu- ja retkeilymahdollisuudet. Päiväkodin lähellä sijaitsee Friisinkallion luonnonsuojelualue ja Puolarmaarin ulkoilukeskus. Metsäretket kuuluvat jokaisen ryhmän viikoittaiseen toimintaan. Ulkoilukohteiden lisäksi suunnitellessamme toimintaamme huomioimme myös muiden retkikohteiden tarjonnan ja teemme retkiä esimerkiksi erilaisiin kulttuurikohteisiin.

Tällä hetkellä kiinnitämme toiminnassamme erityistä huomiota lasten leikkien ohjaamiseen ja havainnointiin, pienryhmätoiminnan kehittämiseen ja taidekasvatuksen aseman vahvistamiseen. Toimintamme suunnittelussa huomioimme jokaisen lapsen yksilölliset tarpeet sekä lapsilta ja huoltajilta tulevat aloitteet. Lisäksi kiinnitämme huomiota siihen, että oppimisympäristössämme näkyy päiväkotimme lasten eri kieli- ja kulttuuritaustat. Toteutamme lasten kanssa erilaisia projekteja, joiden avulla tutustumme lasten mielenkiinnon kohteisiin ja opimme uusia asioita. Projektien vaiheita kuvataan valokuvin ja videoiden sekä projektiseinälle dokumentoiden.

Oman musiikkikasvatuksemme lisäksi päiväkodissa on mahdollista osallistua Espoon musiikkiopiston järjestämään päiväkotimuskariin. Lapset, jotka eivät osallistu musiikkiopiston päiväkotimuskariin saavat samankaltaista musiikkikasvatusta omassa ryhmässään. Oman taidekasvatuksemme lisäksi teemme vuosittain yhteistyötä kulttuurialan toimijoiden kanssa Kulttuurikurkkauksen merkeissä. Kulttuurikurkkauksissa päiväkodin 3–5-vuotiaat lapset pääsevät osallistumaan vuosittain vaihtuvaan taidepajaan. Lisäksi kulttuurikurkkauksien tavoitteena on laajentaa päiväkodin henkilöstön osaamista eri taidealoilta, jotta voimme toteuttaa lasten kanssa mahdollisimman monipuolista taidekasvatusta.