Ellipsin päiväkoti

Päiväkodissamme on viisi ryhmää. Kotipesä Avaruus, toimii päiväkodin yläkerrassa. Avaruus on jaettu kahteen erilliseen ryhmään Kuut ja Auringot. Alakerrassa on kolme ryhmää: Säteet, Pyrstötähdet ja Tähdet (esiopetus ja valmistava opetus). Olemme avoinna 7.00–17.00, tarvittaessa klo 6.00–18.00 perheen tarpeiden mukaan.

Meidän päiväkoti

Ellipsin päiväkoti sijaitsee keskeisellä paikalla Olarissa, hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Päiväkodin oman pihan lisäksi hyödynnämme toiminnassamme lähiympäristöä. Päiväkodin lähellä on Friisinkallioiden luonnonsuojelualue, jonne teemme toiminnallisia tutkimus- ja liikuntaretkiä. Lähellä on myös puistoja, kirjasto ja lähikoulun hiekkakenttä.

Toiminta-ajatus

Päiväkodissamme ratkaisukeskeisyys, lämmin vuorovaikutus ja hauskuus ovat toimintamme ydintä. Teemme yhteisöllistä pedagogista toiminnan suunnittelua, jossa keskitymme luomaan uutta. Huomioimme toistemme vahvuudet ja osaamisen. Pidämme tärkeänä lasten ja aikuisten osallisuutta ja hyvinvointia sekä oppimisen iloa.

Toimintakulttuurissamme näkyvät yhteiset hyveet: joustavuus, keskustelevaisuus ja avuliaisuus. Painotamme toiminnassamme liikuntaa, musiikkia, kestävää kehitystä ja kielen oppimista. Toteutamme lasten kanssa erilaisia projekteja, joiden avulla tutustumme ja opimme uusia asioita.

Päiväkodissamme lapsia kasvatetaan osaksi yhteisöämme ja heitä opetetaan suhtautumaan myönteisesti itseensä, ottamaan vastuuta ja huomioimaan toiset iloisessa, kannustavassa ja turvallisessa ympäristössä.

Tarjotaksemme hyvän kasvu- ja oppimisympäristön olemme kysyneet lapsilta mikä heidän mielestään päiväkodissa on kivaa. Alla olevassa kuvassa ovat lasten vastaukset.

Kuva: Espoon kaupunki