Omakotitonttihaku alkaa maanantaina 12.9. klo 10

Luovutettavat omakotitontit Espoossa 2016. Klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana.

Kaupunki myy ja vuokraa vuosittain omakotitontteja omatoimiseen rakentamiseen.

Vuoden 2016 omakotitonttihaun hakuaika alkaa maanantaina 12.9. klo 10 ja päättyy perjantaina 30.9. klo 12. Ohjeet ja linkki tonttihaun sähköiseen palveluun:
Omakotitonttihaku 2016.

Tutustu tonttihaun esitemateriaaleihin aluekohtaisesti tämän sivun alaosasta kohdasta ”Lisätietoa”. Tontit ovat selailtavissa myös karttapalvelun kautta. Yleistä tietoa Espoon tonttihausta löytyy Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Haussa on yhteensä 50 tonttia. Ne sijaitsevat Kuurinniityssä, Henttaalla, Saunalahdessa, Kauklahdessa, Kurttilassa, Laaksolahdessa, Järvenperässä ja Kalajärvellä. Tontit ovat pinta-aloiltaan 446-1800 m2 ja rakennusoikeuksiltaan 136-360 k-m2.

Tonttihaun 2016 yleisohjeet (pdf, 31 Kt)
Överlåtelse av egnahemshustomter för byggande i egen regi 2016 (pdf, 30 Kt)
Detached house plots available for self-build homes in 2016 (pdf, 35 Kt)

Taulukko vain vuokrattavista tonteista (pdf, 5 Kt)
Taulukko vuokrattavista tai myytävistä tonteista (pdf, 7 Kt)

Hakuaikana tonttihakemuksen täyttäneiden henkilöiden hakukelpoisuus tarkistetaan ja hyväksytyille hakemuksille arvotaan valintanumerot (1, 2, 3, ->hakemusten lukumäärä). Hakijat pääsevät valitsemaan haluamansa tontin arvonnan mukaisessa järjestyksessä.

Valinnassa ovat etusijalla espoolaiset hakijat eli ne, joiden väestötietojärjestelmän mukainen kotikunta 1.1.2016 lähtien on ollut Espoo. Tonttia ei luovuteta henkilölle, joka itse tai hänen avo-/aviopuolisonsa on aikaisemman tonttihaun kautta saanut edeltävän 15 vuoden aikana kaupungin tontin tai tonttiosuuden.

Henttaan ja Järvenperän tontit ainoastaan vuokrataan eikä vuokralaisella ole oikeutta lunastaa tonttia vuokra-aikana. Muilta alueilta tontin voi joko vuokrata tai ostaa. Vuokralaisella on oikeus myöhemmin ostaa vuokraamansa tontti erikseen määriteltävään käypään hintaan.

Tontille on rakennettava asuinrakennus kolmen (3) vuoden kuluessa tontin luovutuksesta valmiiksi siten, että rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt sen käyttöönotetuksi.

Syksyn 2016 omakotitonttihaku perustuu kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätökseen 6.6.2016 § 67. Osa päätöksessä mukana olleista tonteista on jäänyt pois tonttihausta, lisätietoja tiedotteessa (pdf, 17 Kt).

Kauppakirjamalli (pdf, 11 Kt)
Maanvuokrasopimusmalli (pdf, 20 Kt)

Jatkuva tonttihaku

Maanantaina 7.3.2016 käynnistyi omatoimiseen rakentamiseen suunnattu nk. jatkuva tonttihaku, jossa oli mukana 20 omakotitonttia Pohjois-Espoosta Kalliomäen kaava-alueella. Jatkuvassa tonttihaussa olevat tontit varataan kiinnostuneille siinä järjestyksessä, jossa sähköinen hakulomake on saapunut kaupungille. Jatkuvan tonttihaun etenemisestä tiedotetaan täällä.: tontti tontit omakotitontti omakotitontit tonttihaku tonttiarvonta

Julkaistu 18.6.2013 klo 9.18 , päivitetty 12.9.2016 klo 9.53

Aihealue:
  • Rakentaminen, 
  • Tontit (asuminen)
Kohderyhmä:
  • Rakentajat