Omakotitonttien hakuaika on päättynyt

Luovutettavat omakotitontit Espoossa 2016. Klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana.

Kaupunki myy ja vuokraa vuosittain omakotitontteja omatoimiseen rakentamiseen.

Vuoden 2016 omakotitonttihaun hakuaika alkoi maanantaina 12.9. klo 10 ja päättyi perjantaina 30.9. klo 12. Tonttihaun etenemisestä tiedotetaan tontinhakijoille sähköpostitse. Ohjeet ja linkki tonttihaun sähköiseen palveluun:
Omakotitonttihaku 2016.

Tutustu tonttihaun esitemateriaaleihin aluekohtaisesti tämän sivun alaosasta kohdasta ”Lisätietoa”. Tontit ovat selailtavissa myös karttapalvelun kautta. Yleistä tietoa Espoon tonttihausta löytyy Usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Haussa on yhteensä 50 tonttia. Ne sijaitsevat Kuurinniityssä, Henttaalla, Saunalahdessa, Kauklahdessa, Kurttilassa, Laaksolahdessa, Järvenperässä ja Kalajärvellä. Tontit ovat pinta-aloiltaan 446-1800 m2 ja rakennusoikeuksiltaan 136-360 k-m2.

Tonttihaun 2016 yleisohjeet (pdf, 31 Kt)
Överlåtelse av egnahemshustomter för byggande i egen regi 2016 (pdf, 30 Kt)
Detached house plots available for self-build homes in 2016 (pdf, 35 Kt)

Taulukko vain vuokrattavista tonteista (pdf, 5 Kt)
Taulukko vuokrattavista tai myytävistä tonteista (pdf, 7 Kt)

Hakuaikana tonttihakemuksen täyttäneiden henkilöiden hakukelpoisuus tarkistetaan ja hyväksytyille hakemuksille arvotaan valintanumerot (1, 2, 3, ->hakemusten lukumäärä). Hakijat pääsevät valitsemaan haluamansa tontin arvonnan mukaisessa järjestyksessä.

Valinnassa ovat etusijalla espoolaiset hakijat eli ne, joiden väestötietojärjestelmän mukainen kotikunta 1.1.2016 lähtien on ollut Espoo. Tonttia ei luovuteta henkilölle, joka itse tai hänen avo-/aviopuolisonsa on aikaisemman tonttihaun kautta saanut edeltävän 15 vuoden aikana kaupungin tontin tai tonttiosuuden.

Henttaan ja Järvenperän tontit ainoastaan vuokrataan eikä vuokralaisella ole oikeutta lunastaa tonttia vuokra-aikana. Muilta alueilta tontin voi joko vuokrata tai ostaa. Vuokralaisella on oikeus myöhemmin ostaa vuokraamansa tontti erikseen määriteltävään käypään hintaan.

Tontille on rakennettava asuinrakennus kolmen (3) vuoden kuluessa tontin luovutuksesta valmiiksi siten, että rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt sen käyttöönotetuksi.

Syksyn 2016 omakotitonttihaku perustuu kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätökseen 6.6.2016 § 67. Osa päätöksessä mukana olleista tonteista on jäänyt pois tonttihausta, lisätietoja tiedotteessa (pdf, 17 Kt).

Kauppakirjamalli (pdf, 11 Kt)
Maanvuokrasopimusmalli (pdf, 20 Kt)tontit omakotitontti omakotitontit tonttihaku tonttiarvonta

Uutiset

RSS
  • Tonttipäällikkö johtaa tonttiyksikköä ja vastaa tonttiyksikön toiminnasta, taloudesta, henkilövoimavarasta ja asiakkuuksien hallinnasta. Haku on käynnissä 31.10. asti.
Julkaistu 18.6.2013 klo 9.18 , päivitetty 30.9.2016 klo 12.27

Aihealue:
  • Rakentaminen, 
  • Tontit (asuminen)
Kohderyhmä:
  • Rakentajat