Espooseen Naton yrityskiihdyttämö ja testikeskus

19.3.2024 8.04

Naton DIANA-ohjelma (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) laajentaa verkostoaan Espooseen. VTT perustaa yrityskiihdyttämön Otaniemeen, osaksi Espoon innovaatioyhteisöä.

Espoosta tulee osa Naton DIANA-ohjelmaa, kun VTT perustaa Otaniemen toimipisteensä yhteyteen yrityskiihdyttämön ja testikeskuksen yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kanssa. Toinen teknologioiden testikeskus perustetaan Oulun yliopiston yhteyteen. Uusien toimipisteiden tehtävänä on auttaa yrityksiä kehittämään siviili- ja puolustussektoreille teknologiaa, innovaatioita ja liiketoimintaa.

Suomeen perustettavat toiminnot ponnistavat vahvan, vuosikymmeniä rakentuneen teknologiaosaamisen ja markkinamenestyksen pohjalta. Kiihdyttämön ja testikeskusten teknologiateemat liittyvät seuraavan sukupolven kommunikaatiojärjestelmiin, 6G-teknologiaan, kyberturvallisuuteen sekä kvantti- ja avaruusteknologioihin.

Kiihdyttämön palvelut on suunnattu erityisesti startup- ja pk-yrityksille, joilla on vasta vähäistä kokemusta puolustus- ja turvallisuusalasta. Kyseessä on koulutusohjelma, joka auttaa yrityksiä kehittämään kaupallisiin ja puolustustarkoituksiin tarkoitettua syväteknologiaa sekä innovaatioita. Lisäksi se tarjoaa yrityksille laajaa ja monipuolista koulutusta liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisestä puolustussektorilla.

Innovaatioita, joita maailma tarvitsee

Espoo on yksi Euroopan merkittävimmistä innovaatioyhteisöistä. Yhteisön perinteet tieteeseen perustuvissa innovaatioissa sekä yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin monialainen yhteistyö luovat luotettavan pohjan DIANA-verkostolle. Espoosta löytyy osaamista kvanttiteknologioissa, puolijohteissa, tekoälyssä ja kyberturvallisuudessa, joiden avulla ratkotaan kiperiä maailmanlaajuisia haasteita.

Lue lisää Naton yrityskiihdyttämöstä VTT:n sivuilta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan).

Tapiola