Urheiluoppilaitokset

Espoossa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja ja urheilu-ura. Tutustu Espoon urheiluoppilaitoksiin ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan.

Haluatko yhdistää tavoitteellisen urheilun ja opiskelun?

Tutustu hakuohjeisiin ja hae opiskelemaan espoolaiseen urheiluoppilaitokseen perusopetuksen jälkeisessä yhteishaussa 21.2.-21.3.2023!

Työkirja urheiluopiskelijoiden henkilöbrändin rakentamiseen

Positiivisen henkilöbrändin luominen auttaa nuorta urheilijaa yhteistyökumppaneiden hankinnassa ja kilpakumppaneista erottautumisessa. Siitä lähtikin ajatus tämän oppaan laatimiseen – haluamme tukea opiskelijoita urheilijan ja opinpolulla!

Lue urheilijaopiskelijoiden kokemuksia opiskelun ja tavoitteellisen urheilun yhdistämisestä

Leppävaaran lukion urheilulinjalla opiskeleva Kiekko-Espoon U18-joukkueen hyökkääjä Iiro Hakkarainen on pelannut jääkiekkoa pienestä pitäen. Hänellä on tavoitteet korkealla ja tähtäimessä on tehdä jääkiekosta itselleen ammatti.

Maija Koota on HJK:n jalkapallomaalivahti ja toisen vuoden urheilulinjan lukio-opiskelija Leppävaaran lukiossa. Maija yhdistää urheilun ja opiskelun - tavoitteena valmistua lukiosta kolmessa vuodessa ja samalla tähdätä omassa lajissa mahdollisimman korkealle.

Haukilahden lukiossa opiskeleva Sarah Asfar on Tapiolan Sulkaa edustava menestynyt sulkapalloilija, joka on motivoitunut urheilun lisäksi myös opinnoissaan.

Roope Paunio pelaa lähes ammatikseen jalkapalloa Espoon Hongan liigajoukkueessa, ja valmistui Haukilahden lukiosta ylioppilaaksi keväällä 2022. Lukio-opinnot saivat hieman joustaa ammattilaisuran alettua, mutta Roopen mukaan opinnoissa pärjäsi hyvin oma-aloitteisuudella ja ennakoinnilla.