I arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte får du pröva din arbets- och funktionsförmåga i en äkta arbetsmiljö. Under perioden inom arbetsverksamhet kan du genomföra kurser för olika certifikat och delar av yrkesexamen.

Arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte avtalas med den personliga coachen och det utarbetas en aktiveringsplan. Deltagandet är förpliktande.

För arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte betalas reseersättning och kostnadsersättning.

Ta kontakt om du blev intresserad. Ring 09 8169 4000 (mån–fre kl. 9–16). Vi funderar tillsammans på hur vi bäst kan hjälpa just dig. Hjälp och stöd finns att få i alla situationer. 

Var ordnas arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte?

Arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte ordnas på många olika platser i Esbo och i närområdena.

Individuell arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte:

Arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte i grupp:

Våra kunder berättar om arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte

Nedan finns videor där våra kunder berättar hurdana erfarenheter de har av arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte. 

Antti
Anttis liv har försvårats av fängelsetid, bostadslöshet och arbetslöshet. Var börjar man när man måste bygga upp hela livet på nytt? Antti bad om hjälp – och fick det. 
Se videon på YouTube (extern länk)(på finska)

Kim
Depressionen tog Kims krafter. Hans arbetslöshet drog ut på tiden och han trodde att han inte längre skulle kunna arbeta. Kim beslutade att börja i arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte på verkstaden. Där fick Kim färdigheter, självkänsla och glädje – och slutligen också ett jobb.
Se videon på YouTube(extern länk) (på finska)

Aida
Aida hade stannat hemma på grund av hälsoproblem. Hon funderade över sina krafter och sin kompetens. Aida beslutade att pröva på arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte på verkstaden. På verkstaden mådde hon bra, hittade nya kompisar och fick nya färdigheter. Också hennes kunskaper i finska förbättrades avsevärt.
Se videon på YouTube (extern länk)(på finska)

Noora
Noora hade varken utbildning eller arbete, men kodning intresserade henne. Noora bekantade sig med kodning och it-branschen på verkstaden. ”Du får se olika alternativ. Du får själv följa den väg du vill. Jag hittade min egen väg på verkstaden – jag ska bli en kodare.”
Se videon på YouTube(extern länk) (på finska)

Panu
När Panu blev nykter fick han lära sig många saker på nytt. Hur hittar man sin plats i samhället? Panus väg in i arbetslivet startade på verkstaden. Verkstaden gav rutiner, kompisar och innehåll i livet. Jag är viktig, upptäckte Panu. (videon är på finska)
Se videon på YouTube(extern länk) (på finska)

Fråga mera

Sysselsättning Esbos kundservice

09 8169 4000Biskopsporten 10A (1 vån.), 02600 Esbo.

✔ Rådgivning och sysselsättningstjänster för arbetssökande
✔ Hjälp med e-tjänster.

Vår tjänst är avsedd för klienter till Esbo stads kommunförsök om sysselsättning.

Öppettider