Esbo Catering presenterar: Julig chokladbrownie med pistasch

Kommer du ihåg vårt Julens bästa cookie-recept från förra året? I år har vår produktutvecklare Ville kommit med en smält-i-munnen julpistagechokladbrownie.

Botten:

180 g tunna pepparkakor

75 g smör

Deg:

160 g smör

4 dl socker

60 g kakaopulver

3 ägg

1,5 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

250 g saltade pistaschnötter med skal (145 g skalade)

100 g torkade tranbär

125 g mörk choklad

Tjinuskisås:

1 dl socker

0,25 dl vatten

1 dl vispgrädde

salt

smör

Dekor:

Pepparkakssmulor

Gör så här

  1. Smält smöret och krossa pepparkakorna. Häll upp smöret i pepparkakssmulorna. Klä en 24 cm form med löstagbar botten med bakplåtspapper. Bred ut smulblandningen på bottnen.
  2. Smält smöret. Blanda sockret och kakaopulvret. Tillsätt det smälta smöret och vispa tills slät.
  3. Tillsätt äggen ett i taget i degen och vispa tills slät.
  4. Blanda bakpulvret och vetemjölet. Tillsätt till degen. Rör om tills slät.
  5. Skala pistaschnötterna och krossa chokladen. Tillsätt pistaschnötterna, tranbären och chokladen i degen med en slev.
  6. Häll degen över smulbottnen.
  7. Grädda på 175 grader i cirka 30 minuter (150 grader i varmluftsugn).
  8. Värm upp vattnet och sockret i en kastrull på låg värme och utan att röra om, tills sockret smälter och blandningen blir klar. Koka blandningen tills den är brun. Rör inte om.
  9. Tillsätt grädden och rör om. Koka i cirka 5 minuter.
  10. Tillsätt smör och salt.
  11. Häll tjinuskisåsen över tårtan och dekorera med pepparkakssmulorna,

 

Smaklig väntan på julen!