Esbo Catering presenterar: Julig chokladbrownie med pistasch
Kommer du ihåg vårt Julens bästa cookie-recept från förra året? I år har vår produktutvecklare Ville kommit med en smält-i-munnen julpistagechokladbrownie.
Botten:
180 g tunna pepparkakor
75 g smör
Deg:
160 g smör
4 dl socker
60 g kakaopulver
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
250 g saltade pistaschnötter med skal (145 g skalade)
100 g torkade tranbär
125 g mörk choklad
Tjinuskisås:
1 dl socker
0,25 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
smör
Dekor:
Pepparkakssmulor
Gör så här
- Smält smöret och krossa pepparkakorna. Häll upp smöret i pepparkakssmulorna. Klä en 24 cm form med löstagbar botten med bakplåtspapper. Bred ut smulblandningen på bottnen.
- Smält smöret. Blanda sockret och kakaopulvret. Tillsätt det smälta smöret och vispa tills slät.
- Tillsätt äggen ett i taget i degen och vispa tills slät.
- Blanda bakpulvret och vetemjölet. Tillsätt till degen. Rör om tills slät.
- Skala pistaschnötterna och krossa chokladen. Tillsätt pistaschnötterna, tranbären och chokladen i degen med en slev.
- Häll degen över smulbottnen.
- Grädda på 175 grader i cirka 30 minuter (150 grader i varmluftsugn).
- Värm upp vattnet och sockret i en kastrull på låg värme och utan att röra om, tills sockret smälter och blandningen blir klar. Koka blandningen tills den är brun. Rör inte om.
- Tillsätt grädden och rör om. Koka i cirka 5 minuter.
- Tillsätt smör och salt.
- Häll tjinuskisåsen över tårtan och dekorera med pepparkakssmulorna,
Smaklig väntan på julen!