Ansvarsfullhet
Ansvarsfullheten syns på alla nivåer av vår verksamhet, och vi erbjuder våra kunder högklassiga och hållbart producerade måltidstjänster.
Miljöansvar
- Vi identifierar och beaktar miljökonsekvenserna från vår verksamhet och mäter och följer kontinuerligt uppfyllandet av de miljömål som vi har satt upp.
- Vi är med i projektet Samhälleligt åtagande 2050(extern länk, öppnas i ett nytt fönster): Vi har lovat att vi ska göra hållbara livsmedelsval kända och populära tillsammans med våra kunder. Vi ordnar bland annat tävlingar för vegetarisk mat åt elever, där vi inspirerar unga att ta fram recept på vegetarisk mat och dela dem.
- Vi medverkar i programmet Stegvis mot eko. I skolorna och daghemmen serverar vi ekologisk surmjölk samt ekologiska gryn och grötflingor. I lunchrestaurangerna och inom seniortjänsterna serverar vi ekologisk surmjölk och mjölk samt ekologiskt bröd.
- Till vårt dagliga sortiment i våra lunchrestauranger hör många rättvisemärkta produkter, såsom rättvisemärkt kaffe, te, bananer, saft, kakao, choklad och socker.
- Vi har skapat ett kvalitets- och miljösystem som tillämpas i vårt centralkök Kilon Keittiö och inom förvaltningen. Med hjälp av vårt kvalitets- och miljösystem säkerställer vi en ansvarsfull och kundorienterad utveckling av vår verksamhet. Vi identifierar och beaktar miljökonsekvenserna från vår verksamhet och mäter och följer kontinuerligt uppfyllandet av de miljömål som vi har satt upp.
Produktsäkerhet
- Matens säkerhet är grunden för vår högklassiga måltidstjänstverksamhet. Vi arbetar fortlöpande för att säkra produktsäkerheten inom alla delområden i vår verksamhet. Vi hanterar produktsäkerhetsrisker genom ett egenkontrollprogram och säkerställer produktsäkerheten genom mätningar och utvärderingar.
- Vårt egenkontrollprogram omfattar alla funktioner från personalens hygienkompetens till produktionslokalernas renhållning. Vi följer upp och utvärderar regelbundet genomförandet av vårt egenkontrollprogram vid alla våra verksamhetsställen. Vid ingången till alla våra restauranger finns en av kommunens livsmedelsövervakare publicerad Oiva-rapport(extern länk, öppnas i ett nytt fönster).
Kund- och samhällsansvar
- Vi levererar 80 procent av Esbo stads måltidstjänster och arbetar i nära samarbete med både Esbo stad och representanter för olika sektorer.
- Kundresponsen styr vår verksamhet och vi samlar aktivt in respons via olika kanaler.
Socialt ansvar
- Vi samarbetar med Nylands TE-tjänster och Esbo stads sysselsättningstjänster och vi är med i bland annat projektet Smidigt på jobb tillsammans med Arbetshälsoinstitutet och Stiftelsen för Rehabilitering.
- Vår personals välbefinnande och ett gott arbetsklimat är viktiga för oss. Vi behandlar våra anställda och kunder respektfullt, rättvist, jämställt och jämlikt.
Hållbar ekonomi och anskaffning
- Lönsamheten i vår verksamhet är en grundförutsättning för tillväxt, utveckling och sysselsättning. Vårt mål är ett stabilt ekonomiskt resultat. Att säkerställa kontinuiteten i företagsverksamheten är en väsentlig del av vårt ansvarsarbete.
- Våra anskaffningar är ansvarsfulla och tillsammans med våra avtalsleverantörer främjar vi hållbar utveckling.
Läs mer om Esbo Caterings ansvarsarbete (på finska):
Nedladdningsbara bilagor
- Ladda ner: Espoo Cateringin vuosikertomus 2022.Espoo Cateringin vuosikertomus 2022Filen finns endast på finskaFilen finns endast på finska
Esbo Catering har beviljats certifikatet ISO 9001 för kvalitetsledningssystemet och ISO 14001 för miljöledningssystemet. Den externa revisorn var Bureau Veritas Certification.
Våra certifieringar är en bekräftelse på ett långsiktigt engagemang i kontinuerlig utveckling samt satsningar på att öka kundnöjdheten och förbättra nivån på miljövården. Vår verksamhet uppfyller kriterierna för internationella standarder för kvalitets- och miljöledningssystem.
Vi har gett följande kvalitets- och ansvarslöften:
- Esbo Catering Ab serverar högklassiga och hållbart producerade måltidstjänster i enlighet med klientavtalet på ett sätt som bidrar till kundernas välbefinnande. Kilon Keittiö följer företagets kvalitets- och miljöpolicy i produktionen. Statens näringsdelegations rekommendationer utgör grunden för planeringen av maten som serveras för olika åldersgrupper.
- Vi utvecklar verksamheten tillsammans med kunderna. Vi utvärderar, följer upp och förbättrar verksamheten kontinuerligt utifrån kundernas behov.
- Vi sätter upp kvalitets- och miljömål samt mäter, följer upp och analyserar resultaten regelbundet.
- Vi identifierar och beaktar miljökonsekvenserna från vår verksamhet. Vi fastslår miljöaspekterna i och miljömålen för vår verksamhet samt åtgärderna för att uppnå målen. Vi följer kontinuerligt upp uppfyllandet av miljömålen. Vi är med i programmet Samhälleligt åtagande 2050 med ett åtagande för hållbar utveckling.
- Vi följer den gällande lagstiftningen och gällande bestämmelser samt bindande skyldigheter. Grundpelaren för kvalitet är produktsäkerheten. För att upprätthålla en hög produktsäkerhetsnivå utbildar vi personalen och genomför kontinuerlig uppföljning.
- Vårt miljöarbete har härletts från Esbo stads strategi för hållbar utveckling och med miljöarbetet stöder vi en hållbar livsstil i Esbo.
- Våra anställda är yrkeskunniga och handlar i enlighet med företagets verksamhetsprinciper.
- Vi följer personalens arbetshälsa och arbetssäkerhet regelbundet.
- Esbo Catering Ab:s ledning binder sig till miljövård och åtar sig att kontinuerligt förbättra verksamheten med beaktande av våra kunders, miljöns, anställdas och ägarnas behov samt lagar och förordningar.