Sommarens läger och kurser

Esbo stads ungdomstjänster anordnar årliga sommaraktiviteter för 9–17-åringar i form av kurser och läger. Totalt finns cirka 800 läger- och kursplatser.

Ungdomsgårdarna är öppna på hösten och våren. Men vad gör ungdomsledarna under övriga tider? De arrangerar sommarens läger och kurser – så att du har något roligt att göra även på sommaren!

Från den 1 mars 2022 kan du se lägren och kurserna som ordnas av Esbo stads ungdomstjänster på webben på harrastushaku.fi(extern länk) (Skriv NEkesä i sökfältet). Söktjänsten för sommaraktiviteter öppnar den 14 mars 2022 kl. 9.00. Intill varje läger och kurs på harrastushaku.fi finns en anmälningslänk. De mest populära lägren och kurserna fylls snabbt, så det gäller att vara snabb med anmälan.

Kurserna kostar cirka 25 euro och de fem dagar långa daglägren cirka 50 euro. Nattlägren kostar cirka 75 euro. Det är möjligt att få avgiftsbefrielse, till exempel av ekonomiska skäl. I sådana fall lönar det sig att kontakta koordinatorn för ungdomsarbete Hanna-Leena Strang-Kilpelä, hanna-leena.strang-kilpela@espoo.fi, 046 877 1230.

Liksom under tidigare år är utbudet av sommarens läger och kurser brett och mångsidigt. Dagläger är till exempel käpphäst-, brädspels-, konsolspels-, musik-, kodnings-, äventyrs-, teater-, animations-, djur/natur- och kockläger. Bland nattlägren kan du välja till exempel tältläger i Noux, sommarläger i Kukonnotko i Heinola och kanot- och vandringsläger i Repovesi.

Kursutbudet består av modellerings-, keramik-, käpphäst-, trä- och hantverkskurser.

Om aktiviteten måste ställas in på grund av restriktioner till följd av coronaviruset, kontaktas de anmälda, och eventuella betalningar återbetalas automatiskt.

På tjänsten harrastushaku.fi kan du hitta roliga saker att göra på sommaren och hitta nya hobbyer året runt!

Harrastushaku.fi(extern länk) är huvudstadsregionens gemensamma webbtjänst, där du utöver läger och kurser som ordnas av Esbo stads ungdomstjänster också hittar flera andra aktörers sommaraktiviteter. På söktjänsten kan du göra sökningar till exempel enligt tema, pris, tidpunkt och åldersgrupp.

 

Vanliga frågor