Du kan ta vaccin mot coronaviruset samtidigt med vaccin mot säsonginfluensa i höst

13.10.2022 10.00

Institutet för hälsa och välfärd (THL) publicerade 1.9 en rekommendation om att personer över 65 år, personer över 18 år som hör till riskgrupper och personer över 12 år med starkt nedsatt immunförsvar bör ta en påfyllnadsdos av vaccinet mot coronaviruset.

Du kan ta en påfyllnadsdos när det har gått minst tre månader sedan föregående vaccination eller coronavirussjukdom.

Tidsbokning för vaccinering mot coronaviruset och säsonginfluensa öppnas 17.10

Du bör boka tid på adressen coronavaccinbokning.fi, oberoende av om du bara vill ta vaccin mot coronaviruset eller om du samtidigt vill ta vaccin mot säsonginfluensa. I tidsbokningen på webben ska du välja alternativet ”Boostervaccination (Höst 2022)”. Vaccinerna ges på vaccinationsplatserna.

Om du vill boka tid per telefon, ring numret 09 8163 4800 måndag till fredag kl. 8–16 och lämna ett meddelande, så ringer vi dig. Textmeddelandetjänst för hörselskadade på numret 040 6393 945.

Om du vill endast influensavaccin, läs mer esbo.fi/influensa.

Obs! Vaccinationsplatsen i Esbo centrum är stängd 17.10–21.10. De övriga vaccinationsplatserna, i köpcentren Ainoa, Lippulaiva och Sello, är stängda 17.10–19.10.

Vaccinationsplatserna i Esbo:

  • Vaccinationsplatsen i Hagalund ligger på köpcentret Ainoas första våning, intill Stadium.
  • Vaccinationsplatsen i Esbo centrum finns på Lagstadsgatan 1.
  • Vaccinationsplatsen i köpcentret Lippulaiva har öppet måndagar och tisdagar. Vaccinationsplatsen finns i Esbo-info, intill Lippulaivabiblioteket på tredje våningen av köpcentret Lippulaiva.
  • Vaccinationsplatsen i Sellobiblioteket har öppet onsdagar, torsdagar och fredagar. Vaccinationsplatsen finns i biblioteket på andra våningen av köpcentret Sello.
  • Coronavirus