Nya coronavaccinationsplatser öppnar i Esbo

12.8.2022 9.42Uppdaterad: 23.8.2022 12.48

Esbo öppnar nya coronavaccinationsplatser på Heikintori i Hagalund 15.8.2022 och i Lippulaivabiblioteket i Esbovik 22.8.2022. Just nu måste de som vill bli vaccinerade boka en tid i förväg. De som fått tre vaccindoser och som haft coronavirussjukdomen behöver inte en fjärde vaccindos.

Esbo öppnar nya coronavaccinationsplatser på olika håll i staden under de närmaste veckorna. På Heikintori i Hagalund öppnar en ny vaccinationsplats 15.8 och Esbovikens Esbo-info i Lippulaiva 22.8. Den här veckan har en vaccinationsplats också öppnat igen på Lagstadsgatan i Esbo centrum. Vaccinationsplatsen i Sellobiblioteket, som betjänade i våras, öppnar åter 24.8. Däremot stänger vaccinationsplatsen i köpcentret Iso Omena helt och hållet 26.8.2022.

Vaccinering två dagar per vecka i Lippulaiva och Sello

En ny vaccinationsplats öppnar i Lippulaiva i Esbovik måndag 22.8 och har öppet måndagar och tisdagar. Vaccinationsplatsen finns i Esbo-info, vid biblioteket på tredje våningen av köpcentret.  Sellobibliotekets vaccinationsplats öppnar 24.8 och har öppet onsdagar, torsdagar och fredagar.

Du ser alla vaccinationsplatser och lediga tider när du väljer ”Esbo” i bokningssystemet. När du bokat en tid får du ett textmeddelande med anvisningar om hur du kommer till vaccinationsplatsen.

Coronavaccinering endast med tidsbokning

Alla coronavaccinationsplatser vaccinerar endast med tidsbokning just nu. Det är lättast att boka en tid på webben via www.coronavaccinbokning.fi(extern länk)

Om du vill boka en tid per telefon, ring tfn 09 816 34800, så ringer vi upp dig. Vår telefontjänst betjänar mån–fre kl. 8–16. Textmeddelandetjänst för hörselskadade, tfn 040 6393 945.

Du som fått tre vaccindoser och haft coronavirussjukdomen behöver inte en fjärde vaccindos

Esbo följer Institutet för hälsa och välfärd THL:s anvisningar om coronavaccinering. Enligt THL behöver de som haft coronavirussjukdomen och dessutom fått tre vaccindoser inte en fjärde vaccindos – sjukdomen motsvarar nämligen en vaccindos. Tidsperioden mellan vaccinationen och coronavirussmittan ska vara minst sex veckor för att smittan ska motsvara en vaccindos. Det här innebär att vi i regel inte vaccinerar personer som fått tre vaccindoser och haft coronavirussjukdomen. Läs mer på Institutet för hälsa och välfärds webbplats(extern länk).

Vaccinationsplatser i Esbo:

  • Vaccinationsplatsen i Iso Omena, 2 våningen, adress Finnviksvägen 1, stänger 26.8.2022
  • Vaccinationsplatsen i Esbo centrum, adress Lagstadsgatan 1, öppnade 8.8.2022
  • Vaccinationsplatsen på Heikintori i Hagalund, öppnar 15.8.2022. Vaccinationsplatsen finns på första våningen av köpcentret Heikintori.
  • Vaccinationsplatsen i Lippulaiva har öppet måndagar och tisdagar, öppnar 22.8.2022. Vaccinationsplatsen finns i Esbo-info, vid biblioteket på tredje våningen av köpcentret Lippulaiva.
  • Vaccinationsplatsen i Sellobiblioteket har öppet onsdagar och torsdagar, öppnar 24.8.2022. Vaccinationsplatsen finns i biblioteket på andra våningen av köpcentret Sello.

 

Aktuell information om coronavaccinering hittar du på esbo.fi/coronavaccinering.

  • Coronavirus