Fjärde dos coronavaccin ges till alla som fyllt 60 år och till alla som fyllt 18 år och tillhör en riskgrupp från och med 1.8

Publicerad: 28.7.2022 10.11Uppdaterad: 28.7.2022 11.04

Esbo stad utvidgar de fjärde coronavaccinationerna till 18–69-åringar som tillhör en medicinsk riskgrupp och till alla i åldern 60–69 år från och med 1.8. De som tillhör de här grupperna kan boka tid till coronavaccination från och med 1.8.

Esbo stad utvidgar utbudet av en fjärde dos coronavaccin enligt den nya rekommendationen från Institutet för hälsa och välfärd (THL). Du kan kontrollera vilka de medicinska riskgrupperna är på THL:s webbplats(extern länk).

Du kan ta den fjärde dosen när det har gått tre månader sedan den tredje dosen.

Boka tid till coronavaccination

18–69-åringar som tillhör en medicinsk riskgrupp och alla 60–69-åringar som inte tillhör en medicinsk riskgrupp kan boka tid till coronavaccination från och med 1.8. Vaccinet ges tills vidare endast med tidsbokning. 

Du kan boka tid för vaccinering genom att lämna en begäran om återuppringning på numret 09 816 34800 (måndag–fredag kl. 8–16).

För personer i åldern 18–69 år som tillhör en medicinsk riskgrupp är det möjligt att boka en tid till vaccination i webbtjänsten för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt på www.coronavaccinbokning.fi(extern länk).  

Mer information och de senaste nyheterna om coronavaccinering i Esbo hittar du på esbo.fi/coronavaccinering.

  • Coronavirus