Fjärde coronavaccindoser utvidgas i juli till alla som fyllt 70 år

Publicerad: 25.7.2022 10.55

Esbo stad utvidgar utbudet av en fjärde dos coronavaccin i enlighet med den nya rekommendationen från Institutet för hälsa och välfärd (THL).

THL rekommenderar kommunerna att från och med juli erbjuda en fjärde dos coronavaccin till personer som av medicinska skäl löper störst risk att insjukna i allvarlig coronavirussjukdom i följande ordning:

  1. 70–79-åringar som inte tillhör en medicinsk riskgrupp
  2. 18–69-åringar som tillhör en medicinsk riskgrupp
  3. 60–69-åringar som inte tillhör en medicinsk riskgrupp.

Du kan ta den fjärde dosen när det har gått tre månader sedan den tredje dosen.

Du kan kontrollera vilka de medicinska riskgrupperna är på THL:s webbplats (extern länk)(extern länk).

Fjärde coronavaccindoser utvidgas i Esbo

Esbo stad utvidgar fjärde coronavaccindoser först för alla i åldern 70–79 år. De som tillhör denna första grupp kan boka tid till coronavaccination redan i juli.

I augusti utvidgas en fjärde dos coronavaccin även för de personer i åldern 18–69 år som tillhör en medicinsk riskgrupp och därefter för alla i åldern 60–69 år. Vi informerar på vår webbplats när personer som tillhör dessa grupper kan boka tid till coronavaccination.

Boka tid till vaccination

Du kan boka tid till vaccination genom att lämna en begäran om återuppringning på numret 09 816 34800 (mån–fre kl. 8–16). Från och med måndagen den 18 juli ges vaccinet tills vidare endast efter tidsbokning.

För personer som fyllt 70 år är det möjligt att boka en tid till vaccination i webbtjänsten för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt på coronavaccinbokning.fi (extern länk)(extern länk).

Mer information och senaste nytt om coronavaccineringen i Esbo.

 

  • Coronavirus