Tidsbokningen för tredje dosen coronavaccin öppnade för 18–29-åringar

Publicerad: 13.1.2022 8.23Uppdaterad: 13.1.2022 10.28

I Esbo kan nu alla som fyllt 18 år få den tredje dosen coronavaccin, om det gått tillräckligt länge sedan den andra dosen. För dem som är över 60 år eller hör till någon riskgrupp är den rekommenderade tiden mellan vaccineringarna 3–4 månader och för de övriga minst 4 månader.

Det är lättast att boka tid för coronavaccinering på webben på adressen coronarvaccinbokning.fi(extern länk). Om du vill sköta ärendet per telefon, ring tfn 09 8163 4800 (mån–fre kl. 8–18), så ringer vi upp dig.

I Esbo har omkring 77 489 personer fått tredje dosen coronavaccin före 13.1.2022. Det här är ungefär 32,6 procent av de Esbobor som är 12 år eller äldre.

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering och coronaviruset. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Vi publicerar inte längre separata lägesrapporter över vaccineringen. Du hittar aktuell information om coronavaccinering i Esbo på esbo.fi/coronavaccinering

 

  • Coronavirus