Coronaläget medför tillfälliga ändringar i en stor del av stadens måltidstjänster

19.1.2022 8.36
En gryträtt på bordet.
Bild: Unsplash

Esbo Catering har gjort tillfälliga ändringar i daghemmens, skolornas och vårdenheternas menyer från 17.1.2022. De ställen som anlitar Esbo Caterings tjänster serverar tills vidare huvudsakligen soppor, grytor och lådor.

Ändringarna beror på det försämrade coronaläget. Genom ändringarna strävar Esbo Catering efter att trygga tillgången på sina måltidstjänster och tillräckliga personalresurser också vid eventuella sjukdomsfall.

För tillfället serveras inte måltidshelheter som består av flera rätter, såsom potatis, ris eller pasta med såser, biffar och köttbullar eller vegetariska bullar med tillbehör. Andra ändringar i utbudet är också möjliga.

Matens kvalitet, smaklighet och näringsvärde kommer inte att lida.

Enstaka ändringar möjliga i alla daghem och skolor

Till en del av Esbo stads daghem och skolor levereras maten av Palmia Ab, Compass Group Finland Ab, Sodexo Oy och Folkhälsan. Dessa producenter av måltidstjänster har tills vidare inte tagit i bruk specialarrangemang.

Vissa menyer kan emellertid ändras enstaka dagar också på de andra producenternas verksamhetsställen.

Menyerna finns på webben − uppdaterade versioner på plats

Du hittar länkar till skolornas och daghemmens menyer på Esbo stads måltidstjänsters webbplats. Observera att menyerna kan ändras snabbt just nu och det finns inte alltid tid att föra in ändringarna på webben. Du ser de uppdaterade menyerna på plats i skolorna, i daghemmen och i vårdhemmen.

På Esbo stads måltidstjänsters webbplats ser du också vilket företag som levererar mat till vilka skolor och daghem.

  • Småbarnspedagogik
  • Fostran och lärande
  • Coronavirus