Lägesrapport över coronavaccineringen i Esbo, torsdag 23.12.2021

23.12.2021 16.06

I den här nyheten har vi samlat en lägesrapport över situationen för coronavaccineringen i Esbo torsdag 23.12.2021 kl. 16.46. Observera, att uppgifterna alltid gäller den tidpunkt då nyheten publicerats. Situationen när det gäller vaccinering ändras snabbt just nu.

Coronavaccinering av 5–11-åringar

Nu får också  barn i åldern 5–11 år som inte hör till en riskgrupp coronavaccination.

Boka tid för barnets vaccinering på adressen coronavaccinbokning.fi eller ring vår återuppringningstjänst för tidsbokning, tfn 09 816 34800 mån–fre kl. 8–18.

Obs! Informationen om den ändrade förordningen kom snabbt och HUS har ännu inte hunnit ändra den nya informationen i tidsbokningssystemet, men du kan gå vidare i tidsbokningen även om barn i åldern 5–11 år som hör till en riskgrupp nämns på sidan.

Barn får vaccination med tidsbokning på vaccinationsplatserna vid Hagalunds hälsostation och i Esbo centrum och på mödra- och barnrådgivningen i Iso Omena.

Läs mer i vårt meddelande.

Tidsbokningen för 40–49-åringar öppnas 28.12.2021

Med avvikelse från förhandsinformationen kan tidsbokningen för coronavaccinering för 40–49-åringar öppnas redan tisdag 28.12.2021 under förmiddagen. Esbo följer fortfarande Institutet för hälsa och välfärds rekommendation om gradering av de tredje coronavaccindoserna enligt åldersgrupp från den äldsta till den yngsta.

I Esbo har man vaccinerat lite över 33 200 gånger med tredje vaccindosen fram till 22.12.

Vi söker personal som kan vaccinera till Esbo

Om du har giltiga tillstånd för läkemedelsbehandling och vill delta i vaccineringen mot coronaviruset, skicka dina kontaktuppgifter till koronarokottajat@espoo.fi. Berätta i ditt meddelande hurdana önskemål och begränsningar du har när det gäller att inleda arbetet, arbetets längd och arbetstiderna.

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering och coronaviruset. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Följande lägesrapport över coronavaccineringen publiceras när det finns ändringar att informera om.

Läs mer:

 

  • Coronavirus