Lägesrapport över coronavaccineringen i Esbo, tisdag 21.12.2021

22.12.2021 10.50

I den här nyheten har vi samlat en lägesrapport över situationen för coronavaccineringen i Esbo tisdag 21.12 kl. 16. Observera, att uppgifterna alltid gäller den tidpunkt då nyheten publicerats. Situationen med vaccineringarna ändras snabbt just nu.

Tidsbokningen för den tredje vaccindosen för 50–59-åriga Esbobor är öppen

Tidsbokningen för den tredje vaccindosen för 50–59-åriga Esbobor öppnade tisdagen 21.12.2021.

Tidsbokningen för den tredje vaccindosen för personer under 60 år kommer att öppna stegvis, för åldersgrupper på tio år i taget, från de äldre grupperna till yngre. Tidbokningen för följande åldersgrupp öppnar alltid omedelbart efter att den föregående åldersgruppen huvudsakligen bokat sina vaccineringstider eller blivit vaccinerade.

Enligt nuvarande bedömningar kan den tredje vaccineringsomgången av en åldersgrupp, till exempel 50–59-åringar, ske på under två veckor, beroende på hur många som vill bli vaccinerade. Enligt denna bedömning skulle den sista gruppen (alla över 18 år) kunna boka tid för sin tredje vaccindos mot coronaviruset senast i början av februari.

Vaccinering av 5–11-åringar som hör till en riskgrupp på vaccinationsplatsen på mödra- och barnrådgivningen i Iso Omena 22 och 23.12

Barn i åldern 5–11 år som hör till någon riskgrupp kan bli vaccinerade på vaccinationsplatsen på mödra- och barnrådgivningen i köpcentret Iso Omena 22.12 och 23.12. Det finns också vaccinationstider för barn efter jul, under vecka 52, och i januari. En vårdnadshavare kan boka en vaccinationstid för sitt barn på coronavaccinbokning.fi. Barnet ska åtföljas av åtminstone en vuxen. I Esbo ska dessutom alla 5–11-åringar som vaccineras ha ett undertecknat tillstånd av alla vårdnadshavare. Vårdnadshavarens samtycke till den minderårigas coronavaccination.(extern länk)

Vi utökar antalet tider och öppnar nya vaccinationsplatser

Just nu har vi flera nya och tillfälliga vaccinationsplatser. Du ser alla vaccinationsplatser och lediga tider genom att välja ”Esbo” i tidsbokningssystemet. När du bokat en tid får du ett meddelande om att bokningen lyckas och om hur du ska anlända till vaccinationsplatsen.

Vi söker personal som kan vaccinera till Esbo

Om du har giltiga tillstånd för läkemedelsbehandling och vill delta i vaccineringen mot coronaviruset, skicka dina kontaktuppgifter till koronarokottajat@espoo.fi. Berätta i ditt meddelande hurdana önskemål och begränsningar du har när det gäller att inleda arbetet, arbetets längd och arbetstiderna.

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Vi informerar om arrangemangen kring coronavaccineringen igen onsdag 22.12.2021.

 

Läs mera:

  • Coronavirus