Lägesrapport över coronavaccineringen i Esbo, onsdag 22.12.2021

23.12.2021 8.20

I den här nyheten har vi samlat en lägesrapport över situationen för coronavaccineringen i Esbo onsdag 22.12 kl. 16. Observera, att uppgifterna alltid gäller den tidpunkt då nyheten publicerats. Situationen när det gäller vaccinering ändras snabbt just nu.

Vaccinationsplats i Esbo centrum öppnar tisdagen 28.12

En ny vaccinationsplats öppnar tisdagen 28.12 i Esbo centrum. Vaccinationsplatsen finns på adressen Lagstadsgatan 1. Den nya vaccinationsplatsens kapacitet är 11 000 vaccinationer per vecka.

Vaccinering på flera platser – kontrollera vilken du väljer då du bokar tid

Vi har just nu ett flertal vaccinationsplatser, en del av dem nya eller tillfälliga. Du ser alla vaccinationsplatser och alla lediga tider genom att välja ”Esbo” i tidsbokningssystemet. När du bokat en tid får du ett meddelande om att bokningen lyckats och vägvisning till vaccinationsplatsen. De tillfälliga vaccinationsplatserna kan vara öppna i några dagar eller veckor. Från och med januari kommer vi att huvudsakligen vaccinera på vaccinationsplatserna i köpcentret Iso Omena och i Esbo centrum.

Vi har som mål att öppna tidsbokningen för tredje vaccindosen mot coronaviruset för 40–49-åringar i slutet av nästa vecka (vecka 52)

På ett dygn bokades ungefär 12 500 tider för den tredje vaccindosen mot coronaviruset. Vi bedömer att vi kan öppna tidsbokningen för 40–49-åringar i slutet av nästa vecka (vecka 52). Vi informerar närmare om tidpunkten när vi ser hur föregående åldersgrupp bokar tider och i vilket skede vi kan öppna nya tider på bland annat våra nya vaccinationsplatser.

I Esbo hade man vaccinerat sammanlagt 31 000 gånger med tredje vaccindosen fram till 21.12.

Vi söker personal som kan vaccinera till Esbo

Om du har giltiga tillstånd för läkemedelsbehandling och vill delta i vaccineringen mot coronaviruset, skicka dina kontaktuppgifter till koronarokottajat@espoo.fi. Berätta i ditt meddelande hurdana önskemål och begränsningar du har när det gäller att inleda arbetet, arbetets längd och arbetstiderna.

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Följande lägesrapport över coronavaccineringen publiceras när det finns ändringar att informera om.

Läs mera:

  • Coronavirus