Lägesrapport över coronavaccineringen i Esbo, måndag 27.12.2021

Publicerad: 30.12.2021 10.21

I den här nyheten har vi samlat en lägesrapport över situationen för coronavaccineringen i Esbo måndag 27.12 kl. 16. Observera, att uppgifterna alltid gäller den tidpunkt då nyheten publicerats. Situationen när det gäller vaccinering ändras snabbt just nu.

Tidsbokningen för 40–49-åringar öppnas 28.12.

Tisdagen den 28.12 på förmiddagen öppnar vi tidsbokningen för 40–49-åringar till vaccinering med tredje dosen mot coronaviruset. Du kan boka tiden på coronavaccinbokning.fi.

Vaccinationsplats i Esbo centrum öppnar tisdagen 28.12

En ny vaccinationsplats öppnar tisdag 28.12 i Esbo centrum. Vaccinationsplatsen finns på Lagstadsgatan 1. Den nya vaccinationsplatsens kapacitet är 11 000 vaccinationer per vecka. I Esbo centrum finns det tider denna vecka från tisdag till torsdag 28–30.12, även på kvällarna.

Esbo stad har fått handräckning av Försvarsmakten med stöd av lagen om smittsamma sjukdomar måndag 27.12. i anslutning till arrangemangen för vaccinationsplatsen i Esbo centrum. Handräckningen gällde materialhantering och transport för att få anordningar och utrustning som behövs för vaccinationen till platsen.

Mera vaccinationstider öppnas för 5–11-åringar

Vaccineringen mot coronaviruset av 5–11-åringar som inte hör till en riskgrupp pågår på vaccinationsplatserna. De tidigare tiderna bokades snabbt, men vi öppnar fler tider när vi får klarhet om personalen som sköter vaccineringen. Vi informerar när det åter finns lediga tider och denna åldersgrupp visas på rätt sätt också i bokningssystemet coronavaccinbokning.fi(extern länk).

Vi söker personal som kan vaccinera till Esbo

Om du har giltiga tillstånd för läkemedelsbehandling och vill delta i vaccineringen mot coronaviruset, skicka dina kontaktuppgifter till koronarokottajat@espoo.fi. Berätta i ditt meddelande hurdana önskemål och begränsningar du har när det gäller att inleda arbetet, arbetets längd och arbetstiderna.

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering och coronaviruset. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering(extern länk) innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Följande lägesrapport över coronavaccineringen publiceras när det finns ändringar att informera om.

Läs mer:

  • Coronavirus