Lägesrapport över coronavaccineringen i Esbo, fredag 31.12.2021

Publicerad: 31.12.2021 14.28

I den här nyheten har vi samlat en lägesrapport över situationen för coronavaccineringen i Esbo fredag 31.12 kl. 16. Observera, att uppgifterna alltid gäller den tidpunkt då nyheten publicerats. Situationen när det gäller vaccinering ändras snabbt just nu.

Tidsbokningen 30–39-åringar öppnas 4.1.2022

Tidsbokningen för tredje vaccindosen mot coronaviruset för 30–39-åringar öppnas tisdag 4.1.2022 på förmiddagen. Du kan boka en tid på webbtjänsten coronavaccinbokning.fi(extern länk). Läs mera på esbo.fi/coronavaccinering(extern länk).

I Esbo har över 48 100 personer fått tredje vaccindosen 31.12. Det är cirka 35 procent av dem som har rätt till tredje dosen.

En fjärde vaccindos för personer med kraftigt nedsatt immunförsvar

Tidsbokningen för fjärde vaccindosen för personer med kraftigt nedsatt immunförsvar har öppnats.

Institutet för hälsa och välfärd rekommenderar fjärde dosen till personer som fyllt 12 år som har kraftigt nedsatt immunförsvar. Den fjärde dosen kan ges när det har gått 3–4 månader sedan den tredje dosen.

Läs mer i Institutet för hälsa och välfärds nyhet: THL rekommenderar en fjärde coronavaccindos för personer med kraftig immunbrist(extern länk).

Frågor om vaccinering? Kolla esbo.fi/coronavaccinering

Vi får nu in otroliga mängder med kommentarer och frågor om coronavaccinering och coronaviruset. Tyvärr kan vi inte svara på enskilda meddelanden. Samma personer som svarar på meddelandena arbetar med att organisera vaccineringen, vilket innebär att den tid som används för att svara på frågor om coronaviruset fördröjer vaccineringarna. Vi ber att du kontrollerar om du kan hitta ett svar på din fråga på esbo.fi/coronavaccinering(extern länk) innan du skickar in en fråga. Glöm inte att läsa de nyheter som finns bakom länkarna på webbsidan.

Följande lägesrapport över coronavaccineringen publiceras när det finns ändringar att informera om.

Läs mer:

 

  • Coronavirus