Störning i hälsostationernas telefontjänst och rusning på numret för bokning av coronovaccinering

5.11.2021 12.01Uppdaterad: 28.3.2022 9.29

Hälsostationernas telefontjänst för tidsbokning och rådgivning på tfn 09 816 34500 fungerar dåligt. De som ringer in kan inte på alla telefonlinjer lämna en begäran om återuppringning. Vi utreder problemet. Numret till bokningen för coronavaccinering, tfn 09 816 34800, är överbelastat och det kan ta längre än normalt innan de som ringt blir uppringda.

Vi beklagar situationen och gör vad vi kan för att åtgärda problemet och förkorta köerna. Vi ringer upp alla som lyckats lämna en begäran om återuppringning, men det kan dröja flera dygn. Vi ber om tålamod när du väntar på att bli uppringd. Om ditt samtal inte sparas, vänligen försök ringa på nytt.

I hälsostationernas jourärenden strävar vi efter att ringa upp dig under samma dag.

När din hälsostation är stängd, ring Jourhjälpen på numret 116 117. Ring alltid Jourhjälpen innan du går till jouren. Jourhjälpen hänvisar dig till rätt vårdplats och där får du också råd vid överraskande hälsorelaterade problem. Vid livshotande situationer, ring nödnumret 112.

Läs mer om jour på kvällar och veckoslut.

Tidsbokningen för coronavaccinering är överbelastad – vi rekommenderar att du bokar tid på webben

Du kan också boka tid för vaccinering mot coronaviruset på webben. För att boka tid måste du autentisera dig med dina webbankskoder eller mobilcertifikat. Webbtidsbokningen för fjärde coronavaccindosen för personer som fyllt 80 år blir möjlig den här veckan.

Coronavaccinering: Boka tid på coronavaccinbokning.fi(extern länk, öppnas i ett nytt fönster).

  • Hälsostation
  • Coronavirus