Rusning i telefontjänsterna för hälsostationer och för vaccineringar

Publicerad: 5.11.2021 12.01

Hälsostationernas nummer för tidsbokning och rådgivning (tfn 09 8163 4500) och numret för bokning av tid för coronavaccinering och influensavaccinering (tfn 09 8163 4800) är överbelastade.

Vi beklagar situationen och gör vad vi kan för att avveckla köerna. Vi ringer upp kunder som försökt nå oss också på kvällar och veckoslut. Vi ringer upp alla som lämnat en begäran om återuppringning, men det kan dröja flera dygn innan du får ett samtal av oss. Vi ber om tålamod när du väntar på att bli uppringd. Boka dina vaccinationstider på webben om det är möjligt.

I hälsostationernas jourärenden försöker vi ringa upp dig under samma dag.

När din hälsostation är stängd, ring Jourhjälpen på numret 116 117. Ring alltid Jourhjälpen innan du går till jouren. Jourhjälpen hänvisar dig till rätt vårdplats och där får du också råd vid överraskande hälsorelaterade problem. Vid livshotande situationer, ring nödnumret 112.

Läs mer om brådskande vård på kvällar och veckoslut.(extern länk)

Vi rekommenderar att du bokar tid för vaccinering på webben

Du kan boka tid för vaccinering mot coronaviruset och mot influensa också på webben. För att boka tid måste du autentisera dig med dina webbankskoder eller mobilcertifikat.

Coronavaccinering

Influensavaccinering

Läs mer om att telefontjänsten för influensa- och coronavaccinering har rusning och om tidsbokning på webben.(extern länk)

  • Hälsostation
  • Coronavirus