En person över 10 år kan få ett coronaintyg på Mina Kanta-sidorna endast med stark autentisering

Publicerad: 30.8.2021 8.49Uppdaterad: 16.9.2021 13.39

En person under 18 år kan på Mina Kanta-sidorna hämta Europeiska unionens intyg över coronavaccination, negativt coronatest och genomliden coronavirussjukdom.

Personer under 18 år kan själv logga in på Mina Kanta-sidorna. Då måste de använda autentisering, såsom nätbankskoder eller mobilcertifikat. De får intyget själv och det visas inte för föräldern (vårdnadshavaren) i Mina Kanta. Vårdnadshavaren till en person över 10 år ser inte barnets coronavirusintyg på Mina Kanta-sidorna. Det är inte frågan om ett fel eller att barnet inte skulle ha fått intyget.

Om en person under 18 år inte kommer in på Mina Kanta-sidorna ska coronavaccinationsintyget begäras per e-post på adressen koronarokotustodistus@espoo.fi. I meddelandefältet ska barnets uppgifter anges: efternamn, förnamn, födelsetid samt vårdnadshavarens eller den barnets telefonnummer. Skicka aldrig en personbeteckning per e-post.

Om du inte har möjlighet att skicka e-post, kontakta Esbo stads coronalinje. Lämna ett meddelande på coronalinjen på tfn 09 8163 4600, vardagar kl. 7–18 och lör–sön kl. 9–15 så ringer vi dig. Ge i telefonen de uppgifter som nämns ovan. Coronalinjen förmedlar uppgifterna per e-post till adressen som nämns ovan.

Hälsovårdare inom skol- och studerandehälsovården kan inte utfärda EU-coronaintyget. 

  • Coronavirus