Coronavaccination för studerande i Esbo

Publicerad: 27.8.2021 7.10

Studerande kan få coronavaccination i Esbo om de bor eller studerar i Esbo. Också utländska studerande kan få coronavaccination i Esbo om de bor eller studerar i staden i över fyra veckor.

Första vaccindosen

Om din hemkommun är Esbo kan du boka tid på coronavaccinbokning.fi(extern länk). Om du vill boka tid per telefon ring tfn 09 8163 4800 mån–fre kl. 8–18, så ringer vi dig. Om din hemkommun inte är Esbo ska du boka tid per telefon.

Du kan också få den första vaccindosen utan tidsbokning på en popup-vaccinationsplats (se nedan) eller på walk-in-vaccinationsplatsen i köpcentret Iso Omena i Mattby. Vaccinationsplatsen i Iso Omena är öppet utan tidsbokning vardagar kl. 9.30–11.30 och 12.15–14.00. Vaccinationsplatsen ligger i Iso Omenas andra våning, i servicetorgets nedre våning. Dit hittar du bäst om du kommer till Iso Omena via huvudentrén närmare metron på Biskopsbron.

Den andra vaccindosen (boostervaccination)

Den andra dosen ges 8–12 veckor efter den första. Boka tid till boostervaccinationen samtidigt som du bokar din första tid. Du kan också boka tid för den andra dosen på vaccinationsplatsen när du får den första dosen.

Om du har fått den första vaccinationen på din hemort som inte är Esbo, kan du få den andra dosen i Esbo. Boka den på tfn 09 8163 4800 mån–fre kl. 8–18, så ringer vi dig. Var beredd att berätta vilket vaccin du har fått och när.

Ta med ditt FPA-kort eller legitimation till vaccinationen.

Popup-vaccinationsplatser utan tidsbokning

På Entressebiblioteket på Brogatan 11, Esbo centrum, finns en popup-vaccinationsplats tors–fre 26–27.8 och tors–fre 2–3.9. Där kan du få din första coronavaccindos utan tidsbokning kl. 10–18.

Det planeras också popup-vaccinationsplatser i högskolorna. Följ din egen läroanstalts informationskanaler.

Obs! För närvarande får du endast första dosen utan tidsbokning på walk-in-platsen i Iso Omena och på popup-platserna. Du kan alltså tills vidare inte få den andra dosen på dessa platser.

Mer information

Aktuell information om coronavaccinering i Esbo: www.esbo.fi/coronavaccinering(extern länk).

Coronavaccinering i Helsingfors(extern länk)

Coronavaccinering i Vanda(extern länk)

  • Coronavirus