Du kan komma till Startpunkten i Navigatorhuset utan tidsbokning och sköta sådana saker som är aktuella i ditt liv. Rådgivningstjänsten är helt frivillig och gratis. Startpunkten hjälper dig som är 15–29 år gammal och bor i Esbo.

På Startpunkten kan du börja reda ut din situation eller be om hjälp om du undrar över något. Vi hjälper dig antingen på plats eller också hjälper vi dig vidare till den tjänst du behöver, om du vill det. På Startpunkten finns det varje dag experter i olika branscher och de är här för att hjälpa dig.

Navigatorhusets tjänster passar dig om du har frågor om att bli självständig eller om livets övergångsskeden. Speciellt om du just nu ska söka jobb eller studieplats. Vi stöder dig om du har frågor till exempel om ekonomi, välbefinnande eller boende.

Om du vill kan du vara anonym hos oss.

Öppettider

Den digitala Startpunkten betjänar dygnet runt på Discord (bit.ly/ohjaamotalod(extern länk)). Kika in där för att ställa frågor och se på materialen. Vi svarar dig senast inom två vardagar. Regelbundna jourtider är på måndag och torsdag mellan 12-16.

Så här hittar du till Discord:

(video kommer snart)

Media har ingen översättning tillgänglig på ditt språk.