WeeGee för familjer och skolor

Familjer och skolor

Det är lätt att gå runt i Utställningscentret WeeGee med små museibesökare och WeeGees museer erbjuder olika slags upplevelser och erfarenheter till skolbarn och familjer. Alla museerna i WeeGee är tillgängliga med barnvagn. Hissen finns i aulan, bredvid Cafe Zoceria WeeGee. Du kan även låna en barnvagn bredvid hissarna i aulan. Lämna gärna ryggsäcken i ett av de kostnadsfria förvaringsfacken som finns i aulan. 

Besökarna får fritt ta fotografier i museerna utan blixt. Du kan även dela dina bilder på sociala medier. Följ oss med @weegeemuseums och #weegeemuseums.

Inträde till museerna

Utställningscentret WeeGee har gratis inträde för barn under 18 år.

Lärarna går in gratis med sina grupper.

Matsäck och måltider

I utställningscentrets källarplan finns utrymmen där man kan äta medhavd mat. Också museerna erbjuder rastplatser i mån av möjlighet. Det är förbjudet att äta medhavd mat i aulan och café-restaurangen och mat och drycker får inte tas in i utställningslokalerna. Fråga mer i informationen och i museerna.

WeeGeen sommarläger 

I WeeGee ordnas varje sommar veckolånga dagläger för barn i åldern 7–10 år. Läs mer om sommarlägren här.

Barnens museifestival

WeeGees största evenemang för barn tar över hela WeeGee ett veckoslut varje vår. Temat varierar årligen. Läs mer!(extern länk)

Kika in i Mauri Kunnas värld från den 7 oktober 2022!

I Mauri Kunnas -utställningen finns det något att se och pröva för alla åldrar. Barn får bekanta sig med Kunnas fantasifulla produktion genom att leka i miljöer som är bekanta från böckerna och även genom att läsa böcker.  Läs mer!

Bild: Julius Konttinen