Mauri Kunnas-utställningen

Utställningen som presenterar Mauri Kunnas verk och liv visas permanent på WeeGee.

I Utställningscentret WeeGee öppnade en ny utställningshelhet, i vars kärna vi ser den internationellt kände författaren och konstnären Mauri Kunnas breda produktion och livsverk. Den nya utställningslokalen är mer än 300 m2 stor och där kan vi bekanta oss med de världar och olika teman som Mauri Kunnas har skapat och som hans produktion av flera tiotals böcker behandlar. I utställningen kan man såväl stöta på sjörövare som få information om planeterna i vårt solsystem. Lokalen olika temahelheter leder utställningsbesökarna genom Mauri Kunnas färgsprakande och mångsidiga värld.

I Mauri Kunnas-utställningen finns det något att se och pröva för alla åldrar. Barn får bekanta sig med Kunnas fantasifulla produktion genom att leka i miljöer som är bekanta från böckerna och även genom att läsa böcker. I utställningen får man pröva på sjörövarlivet samt bekanta sig med ett av jultomtens viktigaste verktyg. I utställningslokalen finns även möjlighet att bekanta sig närmare med Kunnas personliga berättelse och processen för hur böckerna blir till. Med på utställningen finns bland annat noggranna blyertsteckningar samt färggranna vattenfärgsskisser.

Esbo är Mauri Kunnas hemstad och därför fick denna utställningshelhet, som presenterar hans livsverk, ett permanent hem i Utställningscentret WeeGee. Utställningen kompletteras i fortsättningen med nytt innehåll, så att också Kunnas framtida publicerade böcker helt säkert får komma med. I utställningslokalen som nu invigs ordnas även olika typer av program för barn i samband med evenemangen.

Vi hoppas att besöket på utställningen uppmuntrar alla till att grabba tag i Mauri Kunnas böcker, som myllrar av mångahanda detaljer och spännande berättelser!

När utställningen har invigts, kommer WeeGees utbud att utökas med avgiftsbelagda guidningar för publiken samt gratiskvällens öppna publikguidningar, som kompletterar utställningsupplevelsen. Tyvärr tar vi ännu inte emot bokningar av guidningarna, men vi meddelar genast på den här sidan när det blir möjligt att boka guidningar. Utställningen är inte en del av Kultur- och motionsstigen KULPS i 2022.

Guidade rundturer

Utställningsupplevelsen kan fördjupas med ljudguide i egen takt. För att lyssna på guiden krävs en smartphone. Fråga utställningshandledaren för fullständiga instruktioner.

Öppna guidade rundturer finns i WeeGees evenemangskalender.

Mer information

Biljetter och öppettider
Kontaktinformation och ankomst

Utställningens samarbetspartner är Kustannusosakeyhtiö Otava och Pikkujätti Lasten ja nuorten lääkäriasema Oy.

Utställningens koncept och planering: Kuudes Creative Design Oy 
Utställningsmöblemangets genomförande: Fantasia Works Oy  
Utställningens texter: Lotta Sonninen 
Utställningens beställare och ansvariga part: Utställningscentret WeeGee/Esbo stad

Instagram(extern länk)
Facebook(extern länk)
Twitter(extern länk)

För media

Bilder av Mauri Kunnas utställningen finns i Materialbanken(extern länk).