Kahvila Ilo

På måndagar bjuder Compaigne Mat på ljuvliga kaféprodukter som bakats för hand och delikata soppor, quiche-pajer och sallader både till lunch och middag. Du hittar oss i huset Mejeriet i Barnkulturcentret Aurora. Dessutom ordnas gratis kulturprogram i kaféet, varannan gång på eftermiddagen och varannan gång på kvällen.

I februari–mars har vi öppet varje måndag klockan 11–18.

Kafédelikatesser från det franska och nordiska köket

Marie Hakulins Compagnie Mat har redan i ett par årtionden erbjudit högklassig catering i huvudstadsregionen. Rötterna i det franska vardagsköket och de nordiska influenserna syns både i kaféets rätter och söta delikatesser. 

Prislist på finska här.

Mat både till lunch och middag – till lunchpris

Lunch klockan 11–13 och en ny dukning klockan 14–18. Måltiden inkluderar dagens soppa och en semla eller quiche-paj. Dessutom serverar vi den matiga All day bowl-salladen hela dagen. Du kan alltså komma direkt till kaféet för att äta lunch eller direkt efter dagens bestyr – arbete, dagis eller hobbyer – för att äta en förmånlig middag som smakar både för barn och vuxna!

Obs! Kahvila Ilo har öppet bara på måndagar.

Prislista

Endast kortbetalning. (Epassi och lunchsedlar är tills vidare inte i bruk.)
Ta en närmare titt på menyn och fråga mer mali@matco.fi

Kaffe / te                          3 €
Saft                                  2,50 €
Läskedryck                        3 €
Tårtbit                               5 €
Bulle                                 3 €
Cookie                              3 €
Quiche eller fylld semla      7 €
All day bowl                      13,50 €
Varierande, matig sallad,
serveras i måltidsskål

LUNCH kl. 11–13                10,50 € (barn under 12 år 5 €)
MIDDAG kl. 14–18              10,50 € (barn under 12 år 5 €)
Varierande soppa
+ semla eller en bit quiche-paj

Efterrätt i skål                     5 €

Gratis kultur och möten i en avslappnad kafémiljö

Kulturprogram varannan måndag klockan 17:

Kom direkt från dagens aktiviteter för att äta och njuta av kulturell samvaro! För barn finns det både en pysselhörna och eget program, som man inte behöver delta aktivt i hela tiden. För vuxna finns det gott om intressanta saker att följa med.

Kaféet invigs 6.2 av Maria Kalaniemi med vänner som uppför ett charmigt folkmusikspex. På kvällarna bjuder vi även på diktkaraoke, allsång och frågesport – alla program ordnas så att både vuxna och barn beaktas!

Kultur varannan måndag klockan 15:

Eftermiddagsstunderna inleds 13.2 med ”Runoropinoita” – skogsdikter för småbarn. Poesiföreställning som publiken får delta i och där barnen får höra om och röra vid allt möjligt spännande. ”Kutimet kuutamolla” välkomnar både nybörjare och mer erfarna i tråd- och garnhantverk. Ta med ditt eget garnarbete eller använd tillbehör på plats och skapa något praktiskt eller roligt. ”Vauvasta vaariin” är en stund med lekramsor som passar alla åldrar. Du kan delta med eller utan barn för att uppleva en rolig och spännande ordvärld tillsammans. Vi kommer också att ordna en konsert. Mer information ges senare.

Biblioteksbuss

Esbos biblioteksbuss besöker Auroras gård den tredje måndagen i månaden: 20.2 och 20.3 klockan 13–15.

Hela Mejeriet är i kaféets bruk. Kulturprogrammet ordnas i salen. I de andra rummen finns alltid tysta bord där man får sitta i fred!

Kirjoja lapsille ja aikuisille sekä pelejä Meijerin kammarissa.

 

 

 

Se verksamhetsställets detaljer
Esbo centrumKalajärvi