KulturEsbo – Bli inspirerad

Esbo har kultur för alla smaker. Vi hjälper dig att hitta nytt omkring dig! Vi sammanställer varje månad tips om vad som är på gång. Här hittar du de mest inspirerande, överraskande och aktuella kulturhändelserna i oktober!

Karaoke 72-turné i bibliotek på tisdagskvällar

Välkommen att sjunga hitlåtar från 1972 för att fira Esbos 50-årsjubileum! Välj din favoritlåt och sätt dig in i stämningen från 50 år tillbaka. Du kan också klä på dig som på 1970-talet. Kvällens erfarna karaokevärd är Timopekka Sillantaus.

Ny Mauri Kunnas-utställning i Utställningscentret WeeGee från 7.10.2022!

Mauri Kunnas är en serietecknare och legend i finsk barnlitteratur vars värld du får dyka in i vid WeeGee. I utställningen finns mycket att se och uppleva för personer i alla åldrar: barnen kan bekanta sig med Mauris värld genom lek och lite äldre får bekanta sig med Mauris livshistoria samt arbetssätt och skisser. Under premiärveckoslutet 7–9 oktober finns många slags program i utställningslokalen för barn och alla med barnasinnet kvar. Utställningen är en del av WeeGee:s permanenta utbud så du hinner med också efter premiärvimlet. Välkommen!

Tapiola Sinfoniettas Parisfestival bjuder in dig att njuta av franska stämningar!

Paris har inspirerat tonsättare och konstnärer genom tiderna. Konserterna bjuder på fransk musik från olika epoker. Kom och lyssna till oförglömliga uppträdanden i Tapiolasalen i Esbo kulturcentrum, och njut även av festivalens övriga program.

Kom till KAMU:s detektivrunda för att lösa mysterier och ta reda på det förflutna

En detektiv löser mysterier i nutid och en arkeolog tar reda på vad som har hänt för länge sedan. Nu kan du göra både och! Under denna detektivrunda för hela familjen får du träna din uppmärksamhet, följa ledtrådar samt lösa det förhistoriska mysteriet. Länge leve nyfikenheten!