KulturEsbo – Bli inspirerad

Esbo har kultur för alla smaker. Vi hjälper dig att hitta nytt omkring dig! Vi sammanställer varje månad tips om vad som är på gång. Här hittar du de mest inspirerande, överraskande och aktuella kulturhändelserna i juni!

Sommarutflykt till Pentala

Pentala skärgårdsmuseum är återigen öppet på sommaren 4 juni–31 augusti. På museiområdet finns mycket att se och den härliga naturstigen ligger precis intill museet. Du kan komma med egen båt eller åka med skärgårdstrafiken. I år trafikerar skärgårdstrafiken för första gången fram till sista dagen i augusti. Det lönar sig att reservera gott om tid för besöket i Pentala, eftersom det också går att bada i havet eller sjön. På museets gårdsområde finns också en inhägnad där får tillbringar sin sommarsemester. Skärgårdstrafiken trafikerar från tisdag till söndag fram till den 31 augusti.

Upplev kultur och konst med kortet Kaikukortti

Kortet Kaikukortti förbättrar möjligheten att njuta av kultur, konst och fritidsintressen för dem som befinner sig i en svår ekonomisk situation. Med kortet kan du skaffa gratis inträdesbiljetter till exempel till museer, konserter, teatrar eller festivaler i Esbo. Du kan söka efter evenemangsprogram som passar din smak till exempel med hjälp av sökordet "Kaikukortti". Du kan få kortet om du är över 16 år. För att få kortet krävs kundkontakt med den enhet eller tjänst som delar ut korten Kaikukortti.

Midsommarveckan i Esboviken

I området Stor-Esboviken laddar man upp sommarstämningen under hela midsommarveckan. I rekreationscentret Hanikka i Sökö förbereder man sig för midsommaren den 21 juni med dansbanedans, blomsterkransar och midsommarverkstäder. Hanikkas sommartisdagar upplivar rekreationscentret med nya kulturprogram varje vecka på tisdagar 7 juni–9 augusti 2022. Esbovikens midsommarförfest tjuvstartar midsommarhelgen muntert på köpcentrumet Lippulaivas öppna plats Solmutori torsdagen den 23 juni. Det blir utomhuskaraoke, glad midsommarstämning och sommarprogram för alla åldrar. Evenemanget ordnas av Esbo stads evenemang och kulturtjänster i samarbete med köpcentrumet Lippulaiva och Lippulaivabiblioteket. Rekreationscentret Hanikka välkomnar midsommarfirare i Esboviken också fredagen den 24 juni. På midsommarafton kan man bada bastu i rekreationscentret och grilla sin matsäck på egen hand.

Frisksporta via biblioteket!

Om du spelar frisbeegolf bara en eller två gånger om sommaren lönar det sig inte att köpa utrustningar: nu kan du nämligen låna dem från biblioteket. Låna en frisbeegolfväska som innehåller spelutrustningar för två. Kolla på Helmet.fi var utrustningarna finns och hämta dem! Andra intressanta utrustningar kan också lånas från huvudstadsregionens bibliotek. Varning, listan är lång.

Tapiola Sinfoniettas program för perioden 2022/23 har publicerats

I Tapiola Sinfoniettas konserter får du höra djärva och överraskande programval. Det blir tre temafestivaler, nya urpremiärer, klassiskromantiska symfonier, fantastisk munspelsmusik, avslappnade After Work-konserter och mycket mer. De bästa platserna säljs nu!

Drömmer du om att sätta upp ett eget evenemang i Esbo?

Staden pulserar av evenemang och sammankomster, och den trivsamma staden har ett mångsidigt utbud kring kultur och fritid. Är du intresserad av att sätta ihop ett eget evenemang i Esbo? En bra möjlighet att påverka den egna miljön är att lägga upp ett eget innehåll för Esbo firar! - veckan. Veckan får den traditionella Esbodagen att växa till en stadsfest som pågår i en hel vecka. Vi kallar såväl stadsborna som olika grupper, föreningar och även företag till att ta fram ett eget speciellt program för jubileumsveckan. Nu är stunden inne för att börja planera och ta de första stegen mot att genomföra ett eget program. Veckan 22–26 augusti då Esbo firar! -vecka är mångsidigt lämplig för olika evenemang och kampanjer som en del av veckans program. Esbodagen den 27 augusti rymmer alla evenemang som är avgiftsfria och öppna för alla.

Orgelnatt & Aria-festivalen 2022