Evenemang och kultur i Esboviken

Esboviken präglas av närheten till natur och av modern stadskultur.

Evenemang i Esboviken

Det händer i Esboviken hela sommaren

Esboviken präglas både av närheten till natur och av modern stadskultur. Sommaren 2022 ordnas i Esbovikens storområde fler gratisevenemang och konstprojekt än tidigare, nu med temat gemenskap.

År 2022 firas på evenemangen i Esboviken också att Esbo blev stad för 50 år sedan.

 

Evenemang i Esboviken

 

Hanikkas sommartisdagar ordnas på rekreationscentret Hanikka i Sökö, där kultur och urban stugstämning råder på tisdagskvällar 7.6–9.8.2022 kl. 17–21. Programmet varierar från vecka till vecka. Besökarna får bland annat njuta av utomhusyoga, dansbanedans, poesi och konstverkstäder. Programmet är gratis och öppet får alla. Dessutom kan besökarna fritt använda rekreationscentrets strandbastu och grilltak under alla tisdagskvällar på sommaren.

 

Auroras sommarturné x Esbo 50 kommer till invånarparkerna i Sökö och Stensvik onsdag 15 juni. I parkerna kan besökarna då se Piste-kollektiivis föreställning Viima – mistäs nyt tuulee? som kombinerar cirkus och fysisk teater och riktar sig till 3–10-åringar.

 

Esbovikens midsommarförfest är en fartfylld tjuvstart på midsommarfirandet torsdag 23 juni. Kom med och sjung in midsommaren med karaoke på Knoptorget i köpcentret Lippulaiva!

 

Fiesta Latina: Vamos a la Playa! Den populära Fiesta Latina-klubben bjuder på latinska dansrytmer på Stenviks badstrand. På gratisevenemanget lördagen den 23 juli kl. 14–22 blir det latinska rytmer, zumba, dansundervisning och sommarstämning på sandstranden. Fritt inträde!

 

Stensvik vaknar till liv med Arctic Ensembles karneval med gatucirkus! Arctic Ensemble är en finländsk cirkusgrupp som bildades år 2018. Den här mångkunniga gruppen erövrar världen med sin våghalsiga akrobatiska kompetens och en positiv, medryckande gruppanda. På karnevalen med gatucirkus har Arctic Ensemble två produktioner: Kickstart och Vinddriven. Dessutom gästas evenemanget av gruppen Säilättäret med föreställningen Legenden om det Heliga Päronet och av Petja Päivärinne med sin soloföreställning Fredagskvällen. I samband med föreställningarna ordnas cirkusverkstäder som är öppna för alla. Verkstäderna ordnas i samarbete med cirkusföreningen Sirkus Magenta. Evenemanget äger rum på Sjötorget i Stensvik 3.8 kl. 17-20 och 4.8 kl. 16-20. Evenemanget passar alla åldrar och är gratis för publiken.

 

Kauko Räsänens ateljéhus i Esboviken öppnar sina dörrar för publiken under Esbo firar-veckan! Bildkonstnären Kauko Räsänen (1926–2015) lämnade ett synligt spår i Esbo stads kulturliv. Han bodde och jobbade huset som han själv byggde på Elevvägen. Huset förvaltas numera av en stiftelse som bär konstnärens namn och där ligger konstnärsresidens, evenemangslokaler och en samlingsutställning som grundar sig på Räsänens medaljkonst.  Det unika konsthuset med utställningar är öppet för publiken ons.–fre. 24–26.8.2022 kl. 12–16 och 27–28.8.2022 kl. 10–16. Det finns också konstverkstäder, ett pop up-kafé och konserter. Fritt inträde.

 

Den kritikerälskade indiefavoriten och ambassadören för tröst inom finsk pop Samae Koskinen uppträder på innergården vid Kauko Räsänens ateljéhus söndagen den 28 augusti kl. 16 som en del av Esbo firar-veckans program.  Konserten har ingen åldersgräns och det finns fritt inträde.

Esboviken