Delta i guidningar

Delta i KAMUs guidningar. Det kommer att bli obehörig skonsam, skandaler och spökhistorier bland annat. KAMU väcker historia till liv!

Boka guidning

En guidad visning är en bra programpunkt för kompisträffen, arbetsplatsens rekreationsdag, företagets studiebesök eller ett födelsedagsfirande. Guidningar ordnas under museets öppethållningstider, tis, lör-sön 11-17, ons-fre 11-19. Boka minst en vecka i förväg!

Bokningar: tfn (09) 816 57052
Gruppstorlek: max 25 personer
Guidningsspråk: Vi guidar på finska, svenska och engelska
Pris: 80 € + utställningscentret WeeGees inträdesavgift 20 €/10 €, 18- och över 70-åringar har fritt inträde.

Se också aktuella händelser och rundor som ingår i biljettpriset på evenemangssidorna.

Vi rekommenderar

Guidningen det annorlunda Esbo

80 € /grupp, max. 25 pers.
Vad gör Esbo till en annorlunda stad? Under guidningen får vi höra höjdpunkter om Esbos historia från stenåldern till nutid genom utställningen Tusen berättelser om Esbo.

Guidningen annorlunda historier (F18)

80 € / grupp, max. 25 pers.
På rundvandringen i vuxen smak får vi i en lättsam ton höra annorlunda berättelser från det förflutna. Det utlovas olovlig kärlek och våldsdåd, skandaler och spökhistorier på utställningen Tusen berättelser om Esbo.

Guidning i utställningen Det hände en gång (9.3–27.8.2023)

80 €/ grupp, max 25 pers.

Teuvo Kanerva var en produktiv fotograf, som flyttade till Hagalund med sin familj på 1950-talet. Han fotograferade aktivt livet, stadsvyerna, arkitekturen och trädgårdarna i sin nya hemstad. Men hur såg Esbo ut genom Teuvo Kanervas kameras lins? På guidningen blir vi turister i 1960–70-talens Esbo och förundras över hur olika vardagliga fenomen och omgivningar har förändrats.

Verkstaden hälsningar från Esbo!

80 € / grupp, max. 25 pers. 
Rom har Colosseum, Paris Eiffeltornet, Helsingfors Domkyrkan och salutorget, men vad är Esbo känt för? Under verkstaden funderar vi med glimten i ögat på vad Esbo är berömt för samt tillverkar ett vykort av Esbo.

Almanackor och museiupplevelser – En historisk rundvandringen på WeeGee, längd 45 min

Denna rundvandring presenterar boktryckeriet som är berömt för sin betongarkitektur och som numera inrymmer flera museer. Under rundvandringen får vi veta varifrån namnet WeeGee kommer, varför huset ligger just i Hagalund och hurdana museiupplevelser WeeGee idag kan bjuda på. Vi bekantar oss också med berättelser om människor som jobbade på WeeGee. Rundvandringen passar alla som vill ta hela huset i besittning på en gång och bekanta sig med dess unika arkitektur.

Guidningar utanför museet             

Esbo stadsmuseums personal erbjuder sin expertis även utanför våra museer. Vi ordnar guidningar och föreläsningar både utomhus, inomhus och i bussar för bl.a. hembygdsföreningar, organisationer och skolor.