Skräddarsy ditt museibesök

Är det någon i familjen som fyller år snart? Ska ni ordna lillajulsfest på jobbet? Eller vill ni ordna en utflyktsdag för kompisgänget eller för hela arbetsplatsen? Boka en guidad visning i någon av våra utställningar eller gör en inspirerande arkitektur- eller historievandring i Hagalund.

En inspirerande arkitekturresa till Hagalund

Under kulturresan till Hagalund fördjupar du dig i den unika arkitekturen och de unika lösningarna som gjordes i stadsdelen på 1950 - 1960-talet. Kom och se den moderna trädgårdsstadens specifika drag som lyfte den finländska stadsplaneringen på världskartan.  Beundra Hagalunds centrums landmärken och promenera förbi de experimentella radhusen. 

Skräddarsy en lämplig må bra på jobbet - dag för er arbetsplats och välj en helhet, som passar just er grupp, bland KAMU Esbo stadsmuseums guidningar och verkstäder. Ni kan välja bland inspirerande verkstäder, där ni får utveckla en ny förort i verkstaden Bygg en förort, eller agera arkitekter och rita er egen drömbostad i verkstaden Mitt livs arkitekt. Ifall ni vill ha en friluftsdag kan ni boka en rundvandring i Hagalund eller så kan ni bekanta er med stadsdelen på egen hand. Som kronan på verket kan ni under dagen avnjuta en smaklig lunch eller middag på en högklassig restaurang. 

Arkitekturverkstäderna

Vykortsverkstaden Hälsningar från Esbo

I verkstaden fokuserar vi på kulturlandskapet i Esbo och gör egna Esbo-kort.

Verkstaden Bygg en förort

I verkstaden, under vilken man arbetar i mindre grupper, planerar vi en 1950-tals Esbo-förort, som förespråkar ett gott liv, och vi bekantar oss med skogsförorternas förverkligande i Esbo.  

Verkstaden Mitt livs arkitekt

I verkstaden planerar vi en bostad antingen enskilt eller i grupp genom att rita.
Det är även möjligt att kombinera verkstadspaketet eller utflyktsdagen med EMMA Esbo moderna konstmuseums verkstad med formgivningstema. 

Arkitektur- och historievandringarna

Arkitekturvandring i Trädgårdsstaden Hagalund

Vi promenerar genom det moderna kulturlandskapet från metron till WeeGee eller från WeeGee till metron. Aarne Ervis centrum, ”city”, från början av 1960-talet visades åt internationella gäster som den moderna arkitekturens kulmination. I den östra förorten byggdes rad- och höghus som anpassades till terrängens former, ”ungkarlshotellet” Mäntytorni och byns hjärta biografen Kino Tapiola. I omgivningarna kring Skogsbjörnsvägen 3, som Kaija och Heikki Siren ritat, kommer man in i den lugna atmosfären som trädgårdsstaden skapar.

Det västra Hagalund: en förorts historia

I närheten av WeeGee, i den västra förorten, kan man på ett lätt sätt bekanta sig med idén om trädgårdsstaden Hagalund. Under den korta promenaden ser vi radhus som Kaija och Heikki Siren ritat, Viljo Revells ”Fickpluntor” samt den västra förortens centrum.  

Historie- och arkitekturvandringen kring Björnviken

I Björnvikens trädgårdsaktiga miljö blir vi bekanta med områdets herrgårdshistoria, tankarna bakom trädgårdsstaden Hagalund samt även den internationellt kända bostadsarkitekturen. Rundvandringen börjar och slutar på Björnvikens strand, några minuters promenadväg från metrostationen. Guiden kan även hämta gruppen från metron, då rundvandringen blir något längre.  

Programmets längd och innehåll kan ni välja enligt det som passar er grupp bäst. Lunchen kan åtnjutas till exempel i Cafe Zoceria i Utställningscentret WeeGee eller så kan ni boka en middag på någon av restaurangerna i Hagalunds centrum. Det är enkelt att ta sig till KAMU Esbo stadsmuseum med metro även längre bort ifrån! 

Må bra på jobbet - paketen är bäst tillgängliga under vardagar.
Arkitekturvandringar må-fre kl. 8-18: 140 €

Bokningar och närmare upplysningar från KAMUs Info.

Lapsia Kontiontiellä.