Guidade visningar och föreläsningar

Under de guidade visningarna får du en djupare inblick i utställningens tema och möjlighet att ställa frågor till KAMUs sakkunniga guider. Läs mer om våra nyaste tjänster, visningar på distans!

De öppna publikguidningarna

I KAMU i WeeGee, på Glims och på Pentala ordnas varje vecka kostnadsfria öppna visningar. Bekanta dig med de öppna visningarna i evenemangskalendern(extern länk)

Museilektorns salong

Välkommen att diskutera allt mellan Esbos himmel och jord med oss från KAMU! De virtuella diskussionstillfällena börjar kl. 18 och vi diskuterar i ungefär en halv timme. Man kan även välja att bara lyssna på de intressanta diskussionerna. Vi skickar Teams-salongens länk till alla anmälda per mejl. Vänligen observera att bortsett från salongen i februari, som hålls på engelska, är diskussionstillfällena på finska.

13.1.2022 kl. 18 Historian havinaa Siikajärveltä - tunnistatko paikat tai ihmiset?  

17.2.2022 kl. 18 What is this place Q&A – History of Espoo for beginners  

24.3.2022 kl. 18 Johtolankoja juurillemme  

7.4.2022 kl. 18 Kaikenkarvaiset pistokirjonnat 

Mera information om evenemangen hittar du i vår evenemangskalender.

Guidade visningar och föreläsningar som kan bokas

Vid samtliga museer som ingår i KAMU Esbo stadsmuseum ordnas visningar på beställning. En guidad visning är ett bra sätt att fördjupa sig i utställningens tema. En guidad visning är också en bra programpunkt för kompisträffen, födelsedagsfirandet, svensexan eller möhippan, arbetsplatsens rekreationsdag eller föreningens studiebesök.
•    Gruppstorlek max. 25 pers.
•    Visningarna måste bokas en vecka i förväg.
•    Visningarna ordnas under museets öppettider.
•    Vi guidar på finska, svenska och engelska.

Visningens pris 80 € + inträde till museet.

KAMU Esbo stadsmuseums experter föreläser och guidar även utanför museerna. Guidade visningar och föreläsningar ordnas utomhus och inomhus. Efterfrågade ämnen är till exempel Aurora Karamzin och Träskända gård, stadsdelarnas historia samt de arkeologiska utgrävningarna i Mankby och medeltiden i Esbo. Fråga mer och ange dina önskemål om plats och ämne.

Föreläsnings- och visningspriser utanför KAMUs museer

Mån.–fre. 140 €/h
Lör.–sön. 220 €/h
Förfrågningar: kaupunginmuseo@espoo.fi

Föreläsningar på Youtube

Föreläsningarna behandlar ett brett urval av teman: allt från historiskt värdefulla byggnader i Esbo till skärgårdsfotografier och bastukulturen. Se de senaste föreläsningarna på KAMUs Youtube-kanal(extern länk).