Bildsamlingar

KAMUs bildsamlingar visar Esbo och livet i Esbo från 1800-talet till dags dato. KAMU är rätt ställe att vända sig till för den som vill se bilder från till exempel herrskapets kaffebjudningar på Esbo gård, arkitektoniska pärlor i trädgårdsstaden Hagalund, svamputflykter i Noux, Alberga under inbördeskriget, kappseglingar vid Sommaröarna eller förortsvardagen i Kirstibacken.

KAMUs bildsmalingar är på semester under sommaren. Vi öppnar igen på hösten, då vi har rekryterat en ny intendent till våra bildsamlingarna.

Bildsamlingar i Finna

Bildsamlingarna innehåller över 200 000 objekt varav de flesta är fotografier. Digitaliseringen av bilderna pågår och de publiceras i söktjänsten Finna.
Bläddra igenom bilderna i KAMUs Finna(extern länk).

Du kan också besöka museets kontor vid Utställningscentret WeeGee för att titta på bilderna. Här kan du under handledning av en forskare göra sökningar i det digitala materialet i vår databas. Vid behov kan du även studera originalbilderna. Kom överens om besökstiden i förväg.

Det möjligt att kontakta oss per e-post på adressen: museokokoelmat@espoo.fi

Bildprislista och leveransvillkor

Digitalisering av fotografier, grundavgift (A4–A3, 300 dpi) 25 €

Beställda bilder levereras i elektroniskt format. Råkopior eller utskrifter kan inte levereras. Bilder lämnas ut för engångsanvändning. Vid publiceringen ska Esbo stadsmuseum samt fotografens namn, om känt, anges.
Bilder för sådana byggnadshistoriska utredningar som Esbo stad beställer lämnas ut avgiftsfritt.
Prislistan har fastställts av Esbo stads kulturnämnd.

Har du något som du vill donera till museet? 

Museet tar emot föremål, bilder och skriftligt material med anknytning till Esbo. När du vill göra en donation till museet, vänligen kontakta oss i förväg. Berätta så mycket bakgrundsinformation som möjligt när du kontaktar oss om materialet, så att museets experter kan bedöma dess lämplighet för samlingen.
museokokoelmat@espoo.fi

KuvaKamut – volontärarbete med bildsamlingarna 

KuvaKamut-gruppen, som består av frivilliga amatörfotografer, hjälper museet att dokumentera dagens Esbo. Medlemmarna fotograferar livet i Esbo och staden i förändring både utifrån sina egna utgångspunkter och teman som beslutats i samråd med museet. Medlemmarna i KuvaKamut registrerar själva uppgifterna om bilderna i museets databas under handledning av intendenten för bildsamlingarna. De bilder som väljs till samlingen sparas i museets samling och offentliggörs för allmänheten för användning i söktjänsten Finna.fi.

Tapiolan keskustorni on Aarne Ervin suunnittelema ja se valmistui vuonna 1961.Bild: KAMU Espoon kaupunginmuseo