Lär dig på museet

Villamuseet Villa Rulludd erbjuder guidningar och hantverksuppvisningar för alla åldersgrupper. Guidningarna är gratis för daghems- och elevgrupper.

Museibesök och guidningar för daghems- och elevgrupper

Villamuseet är öppet för grupper enligt överenskommelse ti–to klo 9–13. Grupper bör alltid boka guidningarna i förväg. Guidningsbokningar senast två veckor i förväg. 

Bokningar

kaupunginmuseo@espoo.fi eller 046 877 3620 (på vardagar)

Gruppinformation

Vid bokning bör framgå gruppstorlek, elevernas ålder, daghemmets eller skolans namn och den gruppansvariges kontaktuppgifter. Vi tar gärna i beaktande gruppers specialbehov och önskemål, så berätta om dem vid bokningen! 

Målgrupper

Småbarnspedagogiken (3–6-åringar), lågstadiet (åk 5–6), högstadiet, andra stadiet

Guidningsspråk

Finska, svenska och engelska

Förbereder ett museibesök

Förbered museibesöket på förhand genom att ge eleverna bakgrunden till utställningen - varför besöker gruppen museet och vad finns där att se. Kom ihåg att de vuxna i gruppen alltid ansvarar för barnen under museibesöket. Klädsel enligt väderlek. 

Guidningar

Den eviga sommaren, 45–60 min.

Varför byggdes det villor i Esbo, vad hörde till villabornas sommarfirande och hur tog man sig till villorna? Under guidningen lär vi oss om villalivet i Esbo under 1800–1900-talen och sommarferierna i Kihlmans kultursläkts strandvilla.

 

Esboviken