Husbilen Kerttu och skåpbilen Patrik – Esbos mobila ungdomslokaler är öppna även på sommaren

Kerttu är en ungdomslokal på fyra hjul. Husbilen är inredd enligt ungas önskemål och fungerar på samma sätt som alla ungdomslokaler. Patrik å sin sida är en skåpbil för mobilt ungdomsarbete. Patrik transporterar föremål och utrustning som krävs för en ungdomslokal och förvandlas till en mångsidig ungdomslokal på ett ögonblick.

Kerttu är i rörelse i juni och Patrik i juli. Det mobila ungdomsarbetets ungdomsledare kan träffas under hela sommaren!

Husbilen Kerttu innehåller allt som en normal ungdomslokal – förutom ett biljardbord på 300 kilo. Kerttu innehåller bland annat kök, ugn, kylskåp, soffa, TV, högtalare och spelkonsol samt brädspel. En grill hör till standardutrustningen och på en varm sommardag – eller under sommarregn – är det trevligt att sätta sig för en stund under Kerttus markis. Inne i bilen ryms tio unga i taget. Spelutrustning och saker som kan lånas finns tillgängliga enligt säsong. På sommaren sker verksamheten huvudsakligen utomhus och även spelutrustningen är sådan.

Även Patrik innehåller ofta en grill, stolar, markis och utrustning som kan lånas, såsom sparkcyklar, skateboardar och hoverboardar. Båda mobila ungdomslokalerna har alltid kalla drycker. Det mobila ungdomsarbetets verksamhet är avsedd huvudsakligen för 9–17 åriga unga men yngre barn kan komma och bekanta sig med sina föräldrar. Ingen avvisas – alla är välkomna.

Verksamheten vid Kerttu och Patrik ansvaras av Esbos ungdomstjänsters mobila ungdomsarbete men på sommaren kan man stöta på även andra ungdomslokalers ungdomsledare runt om i Esbo. Minst två ungdomsledare går alltid med både Kerttu och Patrik. Det mobila ungdomsarbetets ungdomsledare kan utmanas till olika aktiviteter. De påstår att vara bästa i vilken gren som helst – låt utmaningen avgöra detta!

Unga Esbo skåpbilen Patrik och husbilen Kerttu

  • Mobila ungdomslokaler är där unga är
  • Kerttu betjänar på sommaren 6.6–1.7.2022, stängt på veckoslut
  • Patrik betjänar på sommaren 4.7–5.8.2022, stängt på veckoslut
  • Sommarens program och tidtabeller planeras under våren
  • Följ Kerttus och Patriks verksamhet, tidtabeller och somriga aktiviteter på Instagram på @nuoriespooliikkuva
  • Det mobila ungdomsarbetets verksamhet är avsedd huvudsakligen för 9–17 åriga unga
  • Unga kan också beställa Kerttu eller Patrik till en önskad plats på WhatsApp 043 8257 238
  • Det finns fler utrustning på lagret än vad som ryms i mobila ungdomslokaler. Om ni vet vilken utrustning ni vill att att Kerttu eller Patrik tar med sig, lönar det sig att i god tid i förväg skicka meddelande till ungdomsledare (SUP-brädor, sparkcyklar, sumodräkter osv.)

Media har ingen översättning tillgänglig på ditt språk.

Hur är det mobila ungdomsarbetet i Esbo? (på finska)