Elektronisk tjänst

Du kan sköta elektroniskt ärenden som hör till din hälsa. Du kan boka, kontrollera, ändra eller avboka dina tider. Efter inloggningen finner du också till exempel hälsodeklarationer som hör till dina besök.

Öppettider: tjänsten tillgänglig dygnet runt varje dag

Tidsbokning på webben för regelbundna kontroller för barn i lekåldern

På webben kan du boka tid till rådgivningsbyråerna i Esbo för besök som infaller då barnet fyller 1 år, 1,5 år, 2 år, 3 år, 5 år och 6 år. För övriga regelbundna kontroller kan du boka tid per telefon.

För att boka tid på webben ska barnets vårdnadshavare autentisera sig med nätbankskoder eller mobilcertifikat.

Influensavaccinering

Vänligen boka i första hand tid för influensavaccinering på webben på adressen espoo.terveytesi.fi(extern länk)

Om du som är gravid eller har ett barn i rådgivningsåldern redan har bokat tid för en regelbunden undersökning, kan vi ge vaccinet under besöket till den som undersökningen gäller utan separat tidsbokning. Om du vill att fler personer ska få influensavaccinet i samband med besöket, ber vi dig boka en tid på mödra- och barnrådgivningens nummer på tfn 09 816 22800, mån–fre kl. 8.30–12.30.

Observera att det inte är möjligt att sköta andra ärenden på tiden som bokats för influensavaccineringen.

Mödra- och barnrådgivningarnas chatt

Välkommen till mödra- och barnrådgivningarnas gemensamma chatt. Vi betjänar vardagar kl. 10–12.30.

Av datasekretesskäl ska du inte skriva din personbeteckning eller konfidentiella uppgifter om din eller någon annan persons hälsa eller livssituation i chatten.

Telefonservice

Mödra- och barnrådgivningarna betjänar på det centraliserade tidsboknings- och rådgivningsnumret 09 816 22800 (lokalnätsavgift/mobilsamtalsavgift). Systemet för återuppringning betjänar vardagar kl. 8.30–12.30. Vi ringer tillbaka så snart som möjligt, senast inom tre vardagar. Om du inte kan svara då hälsovårdaren ringer försöker vi på nytt senare, sammanlagt tre gånger. 

Du kan avboka en tid genom att lämna ett meddelande på telefonsvararen på samma nummer, under alla tider på dygnet.

Vid behov kan du få en längre tid eller ett extra besök på rådgivningen. Dessutom kan du rådfråga hälsovårdaren i ärenden som gäller graviditet och föräldraskap eller barnets tillväxt och utveckling.

Den öppna rådgivningen

På den öppna rådgivningen kan vi bland annat väga och mäta eller vaccinera barnet. Om du är gravid kan du komma till den öppna rådgivningen till exempel för att kontrollera ditt blodtryck eller ditt hemoglobinvärde. På den öppna rådgivningen kan vi inte vårda personer som insjuknat oväntat. Vid akuta insjuknanden, kontakta din egen hälsostation.

Till den öppna rådgivningen ska du boka tid. Boka tiden via rådgivningsbyråns centraliserade telefontjänst, tfn 09 816 22800 vardagar kl. 8.30–12.30.

Bekanta sig också med Den öppna webbrådgivningen. På den öppna webbrådgivningen kan du diskutera frågor du undrar över med en hälsovårdare via videoförbindelse vid en tidpunkt som är lämplig för dig.