Den öppna rådgivningen

Till den öppna rådgivningen ska du boka tid. Boka tiden via rådgivningsbyråns centraliserade telefontjänst, tfn 09 816 22800 vardagar kl. 8.30–13.30.

Den öppna rådgivningen i Esbo

Den öppna rådgivningens tjänster är avsedda för dig som är klient vid mödra- och barnrådgivningen. På den öppna rådgivningen kan vi bland annat väga och mäta eller vaccinera barnet. Ett undantag är influensavaccinering – mot influensa vaccinerar vi bara på särskilda vaccinationsmottagningar och på de återkommande hälsoundersökningarna på barnrådgivningen.

Om du är gravid kan du komma till den öppna rådgivningen till exempel för att kontrollera ditt blodtryck eller ditt hemoglobinvärde. På den öppna rådgivningen kan vi också lyssna på fostrets hjärtljud, men om du är orolig för hur babyn mår, kontakta i första hand rådgivningens telefontjänst, tfn 09 816 22800 vardagar kl. 8.30–13.30, eller förlossningssjukhuset.

På den öppna rådgivningen kan vi inte vårda personer som insjuknat oväntat. Vid akuta insjuknanden, kontakta din egen hälsostation.

Du kan besöka vilken öppen rådgivning som helst, inte bara den som finns på din rådgivningsbyrå.

Kom ihåg att kontrollera våra avvikande öppettider på webben innan du kommer till oss. Speciellt sommartid kan öppettiderna avvika från det normala. I juli kan du komma till den öppna rådgivningen endast med tidsbokning.

De öppna rådgivningarna i Esbo centrums område

De öppna rådgivningarna i Esbovikens område

De öppna rådgivningarna i Albergaområdet

De öppna rådgivningarna i Mattby, Olars och Hagalund