Första hjälpen vid skilsmässa

Första hjälpen vid skilsmässa ger handledning och rådgivning vid skilsmässa, svar på frågor som är specifika för familjer som drabbats av skilsmässa och råd för hur barnens situation ska ordnas även när ni ännu överväger skilsmässa.

 Hos oss kan du tala om skilsmässa – både praktiska frågor och känslor. Du kan besöka oss för att diskutera utan att boka tid.

  • Jour per telefon på numret 046 877 32 67 måndagar kl. 15–18.
  • Första hjälpen vid skilsmässa har från och med 30.5 jour måndagar kl. 15–18 i det nya familjecentret i Esbo centrum, Kamrersvägen 6, 1 våningen.

Du behöver inte uppge ditt namn och det går också bra att komma ensam till tjänsten. Målet är att främja försonlighet och samarbete mellan föräldrarna.

Tjänsten är avsedd för alla som berörs av en skilsmässa: unga, vuxna, mor- och farföräldrar samt andra närstående. Tjänsten erbjuder stöd också för familjens barn. Vi möter våra klienter i lugn och ro och lyssnar på dem.

Även en barnatillsyningsman är anträffbar på verksamhetsstället.

Vid behov får du information om och handledning till olika tjänster som stöder parförhållandet. Vid första hjälpen hjälper enheten för familjeärenden, föreningar, församlingen och rättshjälpsbyrån familjerna tillsammans.

Se även Föräldraplanen(extern länk) (THL)